Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Εύβοια και Πελοπόννησο, προσοχή στους κεραυνούς τις επόμενες ώρες – Νέοι χάρτες του meteo
2 years, 8 months ago
6

Ο καιρός σήμερα σε νέους χάρτες του meteo – 22 χιλιοστά βροχής στην Κύμη Ευβοίας από τα μεσάνυχτα έως και τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης – Υποχωρεί ο υδράργυρος, ενισχύονται οι άνεμοι – Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει το «κύμα» πολύ υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο συνοδεύεται από τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες  σε μεγάλο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας σήμερα, ημέρα Πέμπτη.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονται τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα, ενώ τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Εύβοια, επαληθεύοντας τα προγνωστικά στοιχεία όπως εκείνα παρουσιάστηκαν σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως και τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 12/08, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Κύμη Εύβοιας έχει καταγράψει 22 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης  θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας.  

kairosSIMERA-kairostora-kataigides-meteotora
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για το χρονικό διάστημα 15:00-18:00 (πάνω) και 18:00-21:00 (κάτω) της Πέμπτης 12/08, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε:

-περιοχές της Εύβοιας έως το μεσημέρι
-περιοχές της ορεινής Αρκαδίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-08-2021

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν γενικά ασθενείς τοπικές βροχές, μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

KAIROS-KAIROSSAVVATO-KAIRIKO-EMY

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-08-2021 – Δεκαπενταύγουστος (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

KAIROS-KAIROSKIRIAKI-KAIROS-EMI

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-08-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

KAIROS-KAIROSMONDAY

ΤΡΙΤΗ 17-08-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

KAIROSTRITI

protothema.gr