Κιμ Γιονγκ Ουν – Μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση του ηγέτη της βόρειας Κορέας
2 years, 2 months ago
6

Φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο ηγέτης της βόρειας Κορέας πιο αδύνατος από ποτέ έδωσαν στη δημοσιότητα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μάλιστα για να προλάβουν οποιαδήποτε εικασία σχετικά με την υγεία του, τα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας του».

Στις φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέδρευσε, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου, ο βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να έχει χάσει πολύ βάρος, με αξιωματούχους του καθεστώτος να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη γιατί «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Radio Free Asia και την Daily Mail, στα τέλη Οκτωβρίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πει στους πολίτες της χώρας να «τρώνε λιγότερο» μέχρι το 2025, όταν και θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα με την Κίνα, τα οποία έκλεισαν για να κρατήσουν μακριά τον κοροναϊό.

To κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap δημοσίευσε μεταξύ άλλων και ένα κολλάζ τριών φωτογραφιών του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις 9 Σεπτεμβρίου, τις 10 Οκτωβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα η απώλεια βάρους του βορειοκορεάτη ηγέτη.