Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη τριών ατόμων – Έκλεψαν 300 κιλά καλώδια με χαλκό
18 days ago
6

Τρεις άνδρες, ένας 21χρονος Έλληνας και δυο 27χρονοι αλλοδαποί,  συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου για κλοπή μεγάλης ποσότητας καλωδίων με χαλκό.

Αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Αμαρουσίου δύο αυτοκίνητα, με δύο επιβαίνοντες το καθένα και επιχείρησαν να τα σταματήσουν για έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών οι οδηγοί των αυτοκινήτων ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν και οι αστυνομικοί τους ακολουθούσαν, καλώντας τους διαρκώς να ακινητοποιήσουν τα οχήματα.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους τα οχήματα κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, το ένα εξήλθε από την Αττική Οδό και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

Οι επιβαίνοντες του ακινητοποιημένου οχήματος, τράπηκαν σε φυγή πεζή και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 21χρονο, οδηγό του οχήματος, ο οποίος προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας και τραυματίζοντας έναν από τους αστυνομικούς.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καλωδίων που περιείχαν χαλκό περίπου 300 κιλών, πλήθος εργαλείων και 2 ζευγάρια γάντια.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης σχετικά με το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όπου ακινητοποιήθηκαν οι 27χρονοι αλλοδαποί και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου που είχε οδηγηθεί νωρίτερα και ο 21χρονος.

Όπως προέκυψε τα καλώδια είχαν αφαιρεθεί απογευματινές ώρες της Παρασκευής και πρωινές ώρες του Σαββάτου από εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που διέφυγε.