Κινητοποιήθηκε η περιφέρεια Αττικής και ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
20 days ago
6

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετέβη στην περιοχή που υποδείχθηκε από το Δήμο και πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ γίνεται χαρτογράφηση και ανάλυση των δεδομένων από το δίκτυο μετρήσεων Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για Αιωρούμενα Σωματίδια.

Παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε καύση καλωδίων την συγκεκριμένη στιγμή της αυτοψίας (27/9/2021)  στην ευρύτερη περιοχή, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή και σε περίπτωση που εντοπιστεί τέτοια παράνομή ενέργεια θα ειδοποιηθεί άμεσα η Περιβαλλοντική Αστυνομία για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Η Γενική Διευθύντρια  Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το δήμαρχο Α. Ευθυμίου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έχει ζητήσει να υπάρξει ειδική έκθεση του δικτύου μετρήσεων Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για Αιωρούμενα Σωματίδια προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της ρύπανσης και ο βαθμός του κίνδυνου.

Με αφορμή το σχετικό γεγονός ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση προκειμένου να διερευνηθεί η έκταση του προβλήματος. Ήδη έχω ζητήσει, τόσο από τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, όσο και από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και την αρμόδια  Γενική Διευθύντρια κ. Παρασκευοπούλου να είναι σε εγρήγορση και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, την Αστυνομία και τους Δήμους προκειμένου να περιοριστούν τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες».

 in.gr