Kιβωτός του Κόσμου: «Ευχή και κατάρα η ζωή σας να είναι…» – Aπειλητικό μήνυμα σε παιδιά που έκαναν καταγγελίες
1 year, 3 months ago
6

«Κοιτάξτε λίγο τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες».

Σοκ προκαλεί το απειλητικό μήνυμα που φέρεται να έλαβαν όσα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελίες εναντίον της «Κιβωτού του Κόσμου», που μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας άλλαξε όνομα στα social media. 

«Κοιτάξτε λίγο τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες. Και αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας να σας σώσει, γιατί το χέρι που ευεργετεί δεν το δαγκώνεις. Τουλάχιστον νιώσατε και κάπως σημαντικοί βγαίνοντας στα κανάλια, πήρατε αρκετή σημασία νομίζω», αναφέρεται αρχικά στο μήνυμα, σύμφωνα με το Mega.

«Ευχή και κατάρα δίνω η ζωή σας να είναι τόσο σ… ώστε να θέλετε μόνοι σας να πατήσετε την σκανδάλη. Και μην μπερδεύεστε, η Κιβωτός είναι η οικογένειά μου και όχι απλά ένα κτίριο». 

Νέα καταγγελία σοκ – Διπλή κακοποίηση 14χρονου αγοριού από τέσσερις παιδαγωγούς

Παράλληλα, ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο παραμένει στη δομή του Βόλου, αναμένεται να καταθέσει πολύ σύντομα και για δεύτερη φορά σωματική κακοποίηση από «παιδαγωγούς» της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρώην εργαζόμενος στη Δομή, αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο παιδί είχε ξυλοκοπηθεί τον Μάρτιο του 2022 από τέσσερις «παιδαγωγούς». Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2022, απομάκρυναν το παιδί από τη δομή, το ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά και το επέστρεψαν πίσω.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες, καταβάλλονται προσπάθειες από παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, να «ανοιχτεί» το παιδί και να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να αποκαλυφθεί η δράση των «παιδαγωγών» και να κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη.

Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος -«Πυρά» σε κυβέρνηση και Εκκλησία – Οι επόμενες κινήσεις

Σε μετωπική σύγκρουση με την Αρχιεπισκοπή και την κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά η πλευρά του πατέρα Αντώνιου για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μάλιστα ένας εκ των δικηγόρων του χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα τόσο για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όσο και για τις κινήσεις της κυβέρνησης που άλλαξε το ΔΣ της ΜΚΟ.

Μετά την εισαγγελική εντολή να μην πλησιάσει ξανά οποιαδήποτε δομή της «Κιβωτού», οι δικηγόροι επέλεξαν να περάσουν στην αντεπίθεση εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους χειρισμούς στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος επιστρέφοντας την Παρασκευή το βράδυ στο σπίτι που έμενε, στη δομή στον Κολωνό, δεν μπορούσε να μπει γιατί είχαν αλλαχθεί ακόμη και οι κλειδαριές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τόσο ο ίδιος όσο και η πρεσβυτέρα να πάρουν τα πράγματά τους.

Η γραμμή που ακολουθεί αυτή τη στιγμή ο πατέρας Αντώνιος είναι «καμία δημόσια εμφάνιση». Θα περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα και μετά θα τοποθετηθεί, αναφέρουν πληροφορίες. Στο μεταξύ, οι όποιες δηλώσεις θα γίνονται μέσω των δικηγόρων του.

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού, συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία,  με ένα εγκάθετο ΔΣ με επικεφαλής μια εφοπλιστή, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», είπε ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής.

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάργησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που είναι και το έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής αθώος» ανέφερε από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος του πατρός Αντωνίου, Γιάννης Κώτσος.

Καταθέτει μήνυση στο νέο ΔΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το πρωί της Δευτέρας οι δύο δικηγόροι θα πάνε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να καταθέσουν και μήνυση στο νέο Δ.Σ. της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» για παραβίαση οικιακής ειρήνης και παραβίαση καθήκοντος.

Αντιδράσεις σε κυβέρνηση και Εκκλησία

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση, που έχει προκαλέσει την οργή ακόμη και προσωπικά του Ιερώνυμου. Σύμφωνα με το Star, κυβερνητικά στελέχη, τονίζουν πως θα απαντήσουν μέσω των δικαστηρίων, όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για 4 κακουργήματα οικονομικής φύσεως.

Παράλληλα, κύκλοι από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κάνουν λόγο για παραλήρημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τη Δευτέρα το ΔΣ της «Κιβωτού» θα λάβει την απόφαση για να αδειάσει το διαμέρισμα που διέμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και να μεταφερθούν, όσα μαζευτούν, σε μία αποθήκη. Ο πατήρ Αντώνιος, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει ήδη νοικιάσει με την πρεσβυτέρα και το τέκνο τους ένα διαμέρισμα, κάπου στην Αττική.

Ο ίδιος θα παραμείνει εντός Αττικής και θα είναι στη διάθεση των Αρχών. Στο πλευρό του βρίσκονται, εκτός από την πρεσβυτέρα και τους δικηγόρους του, οι στενοί του συνεργάτες. Συζητούσαν μέχρι στιγμής στον Κολωνό, όπου έμενε όλον αυτόν τον καιρό, όμως τώρα θα γίνονται συσκέψεις στο νέο σπίτι του ιερέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι δικηγόροι του έχουν συλλέξει στοιχεία για να αντικρούσουν τις καταγγελίες που γίνονται στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές.