«Κιβωτός του Κόσμου» – Νέα καταγγελία από 19χρονη: «Ο πατήρ Αντώνιος τα γνώριζε όλα, με χτυπούσαν»
1 year, 4 months ago
6

Ακόμη μια ανατριχιαστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την κατάσταση που βίωναν τα παιδιά, επί χρόνια, στην «Κιβωτό του Κόσμου». Οι σκληρές τιμωρίες, τα επεισόδια ξυλοδαρμού και οι βρισιές ήταν κομμάτι της ζοφερής πραγματικότητας των παιδιών, ορισμένα από τα οποία έχουν υποστηρίξει ότι ο πατήρ Αντώνιος γνώριζε τα όσα φρικτά εκτυλίσσονταν.

Η 19χρονη Μαρία, η οποία κατάφερε να απομακρυνθεί από το «κολαστήριο», όπως λέει χαρακτηριστικά, περιγράφει στο protothema.gr  εφιαλτικές στιγμές, από την ηλικία των μόλις έξι ετών, σε μια από τις δομές του ιδρύματος.

«Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Επί χρόνια έπρεπε να κάνω δουλειές μέσα στη δομή κι όταν αντιδρούσα από την κούραση, με τιμωρούσαν. Δεν μου έδιναν φαγητό, με κλείδωναν μέσα στο δωμάτιο για μέρες. Είχα να φάω δύο μέρες και δεν με άφηναν να βγω έξω με τα υπόλοιπα παιδιά. Έπρεπε να υπακούω στους κανόνες τους κι αυτό ήταν ψυχοφθόρο. Κάθε μέρα κλαίγαμε και αυτοί αδιαφορούσαν. Ήταν πολύ τρομακτικό για ένα μικρό παιδί» καταγγέλλει ειδικότερα η νεαρή γυναίκα.

«Ο πατήρ Αντώνιος τα γνώριζε όλα. Κάποια από τα παιδιά είχαμε βρει το θάρρος και του είχαμε μιλήσει για τις σκληρές τιμωρίες και το ξύλο που είχαμε φάει. Οι άλλοι δύο κι εγώ ήμασταν κλειδωμένοι μέσα στο δωμάτιο κι αυτός μας αγνοούσε» προσθέτει η 19χρονη.

«Υπήρχαν στιγμές που με μείωναν συνέχεια, μου έλεγαν ότι είμαι ανίκανη σε ό,τι κάνω και αδιαφορούσαν για την κατάστασή μου. Έκανε δηλώσεις στις κάμερες ο πατέρας Αντώνιος λέγοντας ότι μας έχει σαν παιδιά του κι όταν έκλειναν τα φώτα βυθιζόμασταν στο σκοτάδι μας .Πού είναι τώρα να υπερασπιστεί τα παιδιά του που μας δηλώνει παραβατικούς για να καλύψει τα εγκλήματά του;», συμπληρώνει ενώ η πρεσβυτέρα έχει επιρρίψει της ευθύνες στα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.

Φταίνε τα… παιδιά με παραβατική συμπεριφορά, υποστηρίζει η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου

Η πρεσβυτέρα Σταματία απαντώντας στα όσα τους καταλογίζονται επιρρίπτει τις ευθύνες σε κύκλους συμφερόντων, που έκαναν τις καταγγελίες, επειδή όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, όλα όσα ακούγονται είναι υποκινούμενα από παιδιά που δεν τους επιτράπηκε η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

Συγκεκριμένα η πρεσβυτέρα ανέφερε: «Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, θα ήθελα σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην Κιβωτό, είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη».

protothema.gr