Κλίμα αλληλεγγύης από την Τουρκία μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Μηνύματα συμπαράστασης στα ελληνικά
1 year, 1 month ago
6

Κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, από Τούρκους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες εβδομάδες μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, οι γείτονες ανταποδίδουν τη συμπαράσταση προς τη χώρα μας.

Πολλά από τα μηνύματα, μάλιστα, είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις χρηστών στα τουρκικά social media: «Είμαι πραγματικά λυπημένος. Η καρδιά μου είναι μαζί σας» έγραψε στα ελληνικά ο Kemal Karanfil.

«Καλά αδέρφια μας, οι καρδιές μας είναι μαζί σας» σημείωσε ο Selcuk Demir, επίσης στα ελληνικά.

Λυπάμαι για την απώλειά σου, Ελλάδα. Λυπούμαστε πολύ…

«Στην φίλη μας Ελλάδα που συμμερίστηκε τον πόνο μας και έσπευσε να μας βοηθήσει για να επουλώσει τις πληγές μας μετά το σεισμό, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν» υπογραμμίζει ο Ertem Sener.

«Ας ανέβουν στον ουρανό οι ψυχές όσων έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Μοιράζομαι τον πόνο σου με όλη μου την καρδιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το φιλικό χέρι που απλώσατε στον σεισμό που ζήσαμε. Ta συλλυπητήριά μου Ελλάδα και ταχεία ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν» αναφέρει η Soz.