Κοινοβούλιο: Πληρώνουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος
1 year, 1 month ago
6

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει το ελληνικό Κοινοβούλιο για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής αναφέρεται ότι το Κοινοβούλιο αποφάσισε να συμβάλει στην αγορά γεννητριών με χρηματικό ποσό, που θα καλύψει το ήμισυ (50%) του συνολικού κόστους τους” για την αποκατάσταση των ζημιών ηλεκτροδότησης του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα:

“Ανταποκρινόμενo στο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, και εκτιμώντας τον επείγοντα χαρακτήρα της ηλεκτροδότησης των κτιρίων του, τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, το Κοινοβούλιο αποφάσισε να συμβάλει στην αγορά γεννητριών με χρηματικό ποσό, που θα καλύψει το ήμισυ (50%) του συνολικού κόστους τους”.

“Η απόφαση αυτή ελήφθη ως αναγνώριση του έργου που επιτελεί το Λύρειο Ίδρυμα, αλλά και ως συνέχεια της αυτονόητης έμπρακτης αλληλεγγύης, στήριξης και συμπαράστασης που επιδεικνύει η Βουλή των Ελλήνων, από την πρώτη στιγμή, συμβάλλοντας με 10 εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό της στον Ειδικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων” τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.