Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να λήξει η πανδημία! Την ενδιαφέρει η επιβολή της τρομοκρατίας και του ολοκληρωτισμού»
14 days ago
6

«Ευτελίζουν την Ιατρική και ασκούν κοινωνική πίεση για μια προληπτική ιατρική πράξη»

Σε πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους και σε απηνή καταδίωξη των ανεμβολίαστων συνοψίζονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, έχει καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα ελέγχων πιστοποιητικών εμβολιασμού.

  • Από την Ντίνα Ιωακειμίδου

Η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα της ατομικής ευθύνης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστουςΕνισχύει δε κατά την προσφιλή της τακτική τον διχασμό της κοινωνίας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση προέτρεψε τους εμβολιασμένους εργαζομένους στην ψυχαγωγία που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ «να πάνε από σπίτι σε σπίτι ανεμβολίαστων για να τους πείσουν»!

Ο δε υπουργός επικρατείας Ακ. Σκέρτσος, με άρθρο του, χαρακτήρισε «εξαιρετικά στενόχωρο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καθημερινά χάνουν τη ζωή τους περίπου 30 συνάνθρωποί μας και ταυτόχρονα θλιβερό διότι θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τη ζωή τους αν είχαν εμβολιαστεί…».

Το εμβόλιο όμως, όπως έχει αποδειχθεί, δεν αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς απαιτούνται ολιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολλώ δε μάλλον όταν διαθέτεις ένα εμβόλιο που δεν παρέχει το περιβόητο τείχος ανοσίας.

Ευτελίζουν την ιατρική επιστήμη και τη σπουδαιότητα των εμβολίων

Είναι όμως προς θετική κατεύθυνση τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή ή μήπως εξακολουθεί η ασυναρτησία της προηγούμενης περιόδου; Ο ιατρός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κων. Φαρσαλινός, μιλώντας στη «δημοκρατία», τονίζει: «Ευτελίζουν την ιατρική επιστήμη και τη σπουδαιότητα των εμβολίων με τη στάση τους. Στη χώρα μας ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστος. Με τα μέτρα που ανακοίνωσαν θα παρακινηθούν οι ηλικιωμένοι για τον εμβολιασμό τους; Αυτό που κάνουν είναι να εκβιάζουν νέους, υγιείς, παραγωγικά και κοινωνικά δραστήριους ανθρώπους που δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, καθώς ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά είναι ελάχιστος».

Προς επίρρωση δε των λεγομένων του, ο ιατρός – ερευνητής μέσω της «δημοκρατίας» παρουσιάζει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα οποία η θνητότητα στους κάτω των 50 και στις δύο κατηγορίες, εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, κινείται στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Αντίθετα, στους άνω των 50 η διαφορά στη θνητότητα μεταξύ των δύο κατηγοριών διευρύνεται εντυπωσιακά εις βάρος των ανεμβολίαστων.

«Δεν θέλουν στην πραγματικότητα να λήξει η πανδημία», προσθέτει ο κ. Φαρσαλινός, καθώς «αυτό που ενδιαφέρει, και είναι πλέον σαφές, είναι η επιβολή της τρομοκρατίας και του ολοκληρωτισμού. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η άσκηση εξουσίας με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά».

pin thnitotita

Η άσκηση εξουσίας που μπορεί να φτάσει, λοιπόν, έως του σημείου να χαρακτηρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ εχθρός του κράτους και του πολιτεύματος ένας γιατρός που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνουΟ λόγος για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τον γιατρό Δ. Γάκη, για τον οποίο προαναγγέλθηκε μέσω δελτίου ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού η παραπομπή του στην Κρατική Ασφάλεια, μετά την αντίστοιχη περίπτωση του καθηγητή Δ. Κούβελα.

«Ευτελίζουν την ιατρική επιστήμη και την ελληνική Δικαιοσύνη», θα πει με τη σειρά του ο κ. Γάκης στη «δημοκρατία». «Πρόκειται για δολοφονία χαρακτήρων και καθεστωτικές λογικές», θα συμπληρώσει. Ήρθε ο καιρός λοιπόν που το κράτος το ίδιο θα ορίζει ποια είναι η πραγματικότητα. Όποιος διαφωνεί θα τιμωρείται διά νόμου, σύμφωνα και με τις επικείμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

farsalinos gakis
Κωνσταντίνος Φαρσαλινός (αριστερά) και Δημήτρης Γάκης

Συνεχής πτώση του δείκτη θετικότητας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, «την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τα κρούσματα ανήλθαν στα 2.324. Οι νέοι θάνατοι ασθενών που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 22, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.069 θάνατοι. Το 95,3% των ασθενών είχε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 334 και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Το 80,5% έχει υποκείμενο νόσημα και ηλικία άνω των 70. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 288 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 46 πλήρως εμβολιασμένοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2.500 κρούσματα που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό διαπιστώνονται σε 190.000 με 200.000 τεστ όλων των κατηγοριών. Επίσης, ο δείκτης θετικότητας όλο το τελευταίο διάστημα κινείται μεταξύ του 0,36% και το 1,09%.

Ενδεικτικά: Την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,09% σε σύνολο 1.358.571 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,18% σε σύνολο 2.840.197 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,36%, ενώ στα μέσα Αυγούστου ο δείκτης ήταν πάνω από το 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), το ποσοστό των εμβολιασμών στη χώρα έχει ανέλθει στο 68,3%. Ωστόσο το πρόγραμμα υστερεί σημαντικά στις ηλικίες των 50 ετών και άνω. Έτσι, στις ηλικίες 80 και άνω το 27,2% παραμένει ανεμβολίαστο. Στις ηλικίες 70-79 το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 18,6%, στις ηλικιακή ομάδα των 60-69 το ποσοστό αυτό προσδιορίζεται στο 21,6% και στις ηλικίες 50-59 το ποσοστό είναι 27,6%.

Ελάχιστη η θνητότητα στους νέους και τους υγιείς

«Βγήκε λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης και μας ενημέρωσε ότι κανείς δεν φοράει μάσκα στην Αγγλία, καθώς εκεί δεν υπάρχει πλέον πανδημία, αφού το 92% είναι εμβολιασμένο», σημειώνει ο κ. Φαρσαλινός στη «δημοκρατία».

«Η Αγγλία έχει τους άνω των 16 ετών εμβολιασμένους σε ποσοστό άνω του 82,5%, ενώ στις μεγάλες ηλικίες το ποσοστό είναι σχεδόν καθολικό, αφού ανέρχεται στο 95%. Η Αγγλία στις 6 Οκτωβρίου είχε περίπου 39.851 κρούσματα και, αν το αντιστοιχίσουμε με την Ελλάδα, θα ήταν σαν να είχαμε περίπου 6.000 κρούσματα ημερησίως. 

Η “κρουσματολογία “συνεχίζεται ακάθεκτη από την κυβέρνηση, όταν ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει πάρα πολύΤα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν προσφέρουν τίποτα στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Αυτών δηλαδή που πρέπει να εμβολιαστούν.

Ο κίνδυνος δεν είναι οριζόντιος. Η θνητότητα στις νεότερες ηλικίες και στους υγιείς είναι ελάχιστη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ενάμιση χρόνο πανδημίας τη ζωή τους έχασαν 114 άτομα κάτω των 40 ετών. Και τώρα τι μας λένε; Ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει από τον ανεμβολίαστο. Εάν ο εμβολιασμένος χρήζει προστασίας, τότε γιατί το έκανε το εμβόλιο; Επί της ουσίας, μας λένε ότι είναι άχρηστο. Ποιο είναι το όφελος λοιπόν; Ευτελίζουν την Ιατρική και ασκούν κοινωνική πίεση για μια προληπτική ιατρική πράξη.

 Τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα έσωζαν τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία δεν τα έφεραν και λοιδορούσαν όσους τα ανέφερανTώρα κάποιοι έχουν το θράσος να λένε πως τα μονοκλωνικά πρέπει να δοθούν μόνο στους εμβολιασμένους (σ.σ.: σύμφωνα με τη δήλωση του Ηλ. Μόσιαλου). Δεν τους ενδιαφέρει η πανδημία, αυτό που ενδιαφέρει είναι η τρομοκρατία διά της επιβολής», καταλήγει ο ιατρός ερευνητής.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη θέση του κ. Φαρσαλινού σε ό,τι αφορά αυτούς που χρήζουν του εμβολίου. Όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ της πρώτης Φεβρουαρίου και της 12ης Σεπτεμβρίου του 2021, με την παραλλαγή Δέλτα να επελαύνει συντριπτικά στις νεότερες ηλικίες, η θνητότητα (ο λόγος θανάτων προς τα κρούσματα) για τους εμβολιασμένους κάτω των 50 ετών ανέρχεται στο 0,056%, για δε τους ανεμβολίαστους στο 0,053%. Στο σύνολο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων η θνητότητα ανέρχεται στο 0,041%.

Όμως, για τους άνω των 50 ετών η θνητότητα για τους εμβολιασμένους ανέρχεται στο 2,71%, ενώ για τους ανεμβολίαστους το ποσοστό εκτοξεύεται στο 6,90% (σ.σ.: είναι σαφές ότι τα ποσοστά αυξάνονται, όσο ανεβαίνουμε στις ηλικιακές ομάδες). (Βλ. πίνακα)

pin thnitotitaa

Χωρίς διαφοροποιήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι και τα στοιχεία για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου και 15 Αυγούστου 2021. Η θνητότητα για τους κάτω των 50 ετών εμβολιασμένους ανέρχεται στο 0,067% και για τους ανεμβολίαστους στο 0,040%. Στο γενικό σύνολο η θνητότητα προσδιορίζεται στο 0,033%. Για τους άνω των 50 ετών η θνητότητα στους εμβολιασμένους ανέρχεται στο 1,99% και στους ανεμβολίαστους στο 6,50%, ενώ στο γενικό σύνολο η θνητότητα ανέρχεται στο 2,33%

«Πού είναι τα 20.000 κρούσματα που έλεγαν;»

«Έχουν αντικαταστήσει τα επιστημονικά δεδομένα με μοντέλα. Ο καθηγητής Ν. Σύψας έλεγε ότι τον Αύγουστο θα έχουμε 15.000-20.000 κρούσματα επειδή “μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν εμβολιάζεται”. Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για 8.000 κρούσματα αρχές Οκτωβρίου. Πού είναι αυτά τα κρούσματα;», αναρωτιέται ο κ. Φαρσαλινός.

«Επίσης, επαναλαμβάνω τα τυφλά επαναλαμβανόμενα τεστ δεν έχουν νόημαΑκυρώνεται ο λόγος του διαγνωστικού τεστ. Προκειμένου ένα τεστ να είναι αξιόπιστο απαιτείται αυξημένο ιικό φορτίο. Τα τεστ πρέπει να γίνονται στοχευμένα. Όπως στα γηροκομεία, σε αυτούς που έχουν υποψία της λοίμωξης, σε αυτούς που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, σε κρούσμα μέσα στην οικογένεια, στους υγειονομικούς. Έγιναν 37.000.000 self tests, βγήκαν 2.000.000 θετικά, εκ των οποίων αποδείχθηκε ότι τα πραγματικά θετικά ήταν μόλις 100.000. Εν προκειμένω διαπιστώνεται ένα όργιο σπατάλης, ανθρώπινων πόρων και όχι μόνο. Επειδή είναι εντελώς αναξιόπιστα σε όσους βγήκαν αρνητικά, τους δώσαμε και τη σφραγίδα να κυκλοφορούν ελεύθερα.

»Ο μόνος στόχος αυτών των ενεργειών είναι για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και η μέριμνά τους για την οικονομική ευρωστία κάποιων ολίγων εις βάρος της δημόσιας οικονομίας και υγείας. Την ίδια ώρα μαθαίνουμε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο πως οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη περιορίστηκαν στις 71 και αυτό λόγω και των αναστολών του υγειονομικού προσωπικού. Στο Καρπενήσι έκλεισε η χειρουργική κλινική του νομού και στο Ρέθυμνο έκλεισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για να αναφέρω μερικά παραδείγματα», καταλήγει.

Γάκης: «Θέλουν να πάψουν να μιλούν αυτοί οι λίγοι που μιλούν»

Και ενώ τα ασυνάρτητα μέτρα και οι στοχοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το νέο σχέδιο προβλέπει δικαστικές διώξεις αυτών των λίγων που τολμούν να διατυπώνουν ενστάσεις. Και κάπως έτσι ήρθε και η σειρά του πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ Δ. Γάκη, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεοπτικά για την άσκηση δίωξης εναντίον του, βάσει της περίφημης εισαγγελικής παρέμβασης του Αρείου Πάγου για τους αρνητές των εμβολίων.

Πάντως, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο κ. Γάκης δεν είχε δεχτεί κλήση από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, ο κ. Γάκης ουδέποτε υπήρξε αρνητής των εμβολίων. Ο κ. Γάκης ως επιστήμονας διατυπώνει ενστάσεις ως προς τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά της νόσου Covid. «Έχουν το θράσος να με προειδοποιούν με κλήση στην Αντιτρομοκρατική ως εχθρό του κράτους και της Πολιτείας», σημειώνει με οργή και πικρία στη «δημοκρατία».

«Εμένα, έναν γιατρό που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπηρεσία του ανθρώπινου πόνου εις βάρος της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής. Ας με καλέσουν λοιπόν. Το καθεστώς -γιατί περί καθεστωτικών αντιλήψεων πρόκειται- ασκεί δολοφονία χαρακτήρων. Θέλουν να πάψουν να ομιλούν αυτοί οι λίγοι που ομιλούν. Και κάπως έτσι ένα αμιγώς επιστημονικό ζήτημα ανατίθεται στην Ασφάλεια. Πρόκειται για τη γελοιοποίηση και της επιστήμης και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ζούμε σε ζοφερές εποχές», καταλήγει ο κ Γάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Φαρσαλινός και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίρνει ξεκάθαρη θέση: «Τον καλούν για ποιο λόγο; Επειδή είπε ότι τα εμβόλια είναι ατελή και δεν θα προσφέρουν τείχος ανοσίας. Είπε δηλαδή ό,τι έγραφε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 η “Wall Street Journal” σε άρθρο με τίτλο “Κάποια εμβόλια προσφέρουν προστασία εφ’ όρου ζωής. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό με τα εμβόλια για τη νόσο Covid” και το άρθρο στο “Nature”, από τις 18 Μαρτίου 2021, με τίτλο “5 λόγοι για τους οποίους η ανοσία αγέλης για τη νόσο Covid είναι μάλλον αδύνατη”».

Ποια είναι, εν τέλει, η μεγάλη εικόνα, σύμφωνα με τον κ. Γάκη; «Θέλουν έναν λαό φτωχοποιημένο, να επαιτεί με τη χούφτα ανοιχτή για επιδόματα, τρομοκρατημένο, να κρύβεται, να ντρέπεται και κυρίως να μη σκέφτεται».

newsbreak.gr