Κοροναϊός : Εκτοξεύτηκε ο δείκτης θετικότητας – Σχεδόν τρεις φορές πάνω από το όριο συναγερμού
3 years, 15 days ago
6

Μπορεί από σήμερα η Ελλάδα να μπήκε στο μονοπάτι της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού με το άνοιγμα του λιανεμπορίου -εκτός Θεσσαλονίκης, Αχαϊας και Κοζάνης- ωστόσο είναι εμφανές πως κάθε άλλο παρά ξεμπερδέψαμε με τον φονικό ιό.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο σε καθημερινή βάση, τόσο από τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και από τους «σκληρούς» δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα 759 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ σε μόλις 24 ώρες 73 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό.

Και αν τα κρούσματα σήμερα παρέμειναν χαμηλά, μιας και τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα τεστ που διενεργήθηκαν την Κυριακή όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν, ο δείκτης θετικότητας δεν λέει ψέματα.

Συγκεκριμένα λοιπόν σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.866 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό. Ωστόσο ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων ήρθε μετά από μόλις 16.333. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας σήμερα βρίσκεται στο 11,4%. Μάλιστα, χθες το ποσοστό βρισκόταν στο 8,39%.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα (29/3) είχαν γίνει 15.607 έλεγχοι, είχαν επιβεβαιωθεί 1.724 νέα περιστατικά του ιού με τη θετικότητα να βρίσκεται στο 11,05%.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο συναγερμού για τις αρχές βρίσκεται στο 4%, με τον δείκτη θετικότητας της χώρας μας να είναι σχεδόν 3 φορές πάνω. 

Πού εντοπίζονται τα 1.866 κρούσματα

Σταθερά, στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας με την κατανομή των κρουσμάτων βρίσκεται η Αττική, η οποία για ακόμα μια μέρα συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας μας. Ακολουθεί, όπως κάθε μέρα, η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Αττική καταγράφει 783 κρούσματα, ενώ η Θεσσαλονίκη 245.

Η Αχαΐα καταγράφει 112 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, ενώ στην Κοζάνη εντοπίζονται ακόμα 28 κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά:

 

«Φλέγεται» το κέντρο της Αθήνας

Στο «μάτι» της πανδημίας παραμένει η Αττική όπου το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίζονται 783 κρούσματα από τα συνολικά 1.866

«Βράζει» για μια ακόμη μέρα το λεκανοπέδιο καθώς στην Αττική εντοπίζεται σχεδόν τα μισά νέα κρούσματα κοροναϊού της χώρας.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 230 κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας με 140.

Σε 109 ανέρχονται οι νέες μολύνσεις στον Πειραιά, ενώ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα κρούσματα στον Βόρειο Τομέα με 82.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή στο Λεκανοπέδιο

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 184
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 125
  • Πειραιάς 123
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 112
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 95
  • Ανατολική Αττική 85
  • Δυτική Αττική 55
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού 4

in.gr