Κοροναϊός- Νόσησε εμβολιασμένη οικογένεια – Πώς ο ιός έφτασε στο κατώφλι της
2 years, 7 months ago
6

Όλη η οικογένεια… με covid 19, σε καραντίνα στο σπίτι, παρότι τα δύο ενήλικα μέλη της ήταν πλήρως εμβολιασμένα.

Το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα η «Π» είναι όντως σπάνιο.

Ναι μεν κάποιος ανεμβολίαστος μπορεί να κολλήσει κοροναϊό, ωστόσο το να συμβεί σε όλη την οικογένεια εμβολιασμένων, αν μη τι άλλο… δεν είναι σύνηθες.

Η 40χρονη μητέρα είχε ολοκληρώσει τον διπλό εμβολιασμό της πριν δύο μήνες, ενώ ο 18χρονος μεγαλύτερος γιος της πριν από έναν μήνα. Η μόνη ανεμβολίαστη ήταν η 15χρονη κόρη, η οποία είχε μεταβεί σε κατασκήνωση στον νομό Ηλείας και επιστρέφοντας… έφερε τον ιό!

Διεγνώσθη θετική μετά από μοριακό τεστ και παρέμενε σε καραντίνα. Το κοριτσάκι δεν είχε βαριά συμπτώματα. Μάνα και αδελφός δεν πίστευαν αυτό που θα συνέβαινε αργότερα. Πριν μερικές ημέρες, η μητέρα εμφάνισε δέκατα, έκανε μοριακό τεστ και βγήκε θετική.

Την περασμένη Τρίτη βγήκε θετικός και ο γιος της οικογένειας, ενώ ο μόνος που τη γλίτωσε ήταν ο πατέρας που εργάζεται εκτός Πατρών.

«Δεν έχω βαριά συμπτώματα, απλά μένω σε καραντίνα. Εργάζομαι σε Νοσοκομείο και εκτιμώ ότι θα είχα πολύ βαρύτερα συμπτώματα αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Φυσικά με παραξενεύει το γεγονός πως… όλη η οικογένεια έχει πλέον κοροναϊό καίτοι είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι» δηλώνει στην «Π» η Κατερίνα Χ. (τα πλήρη στοιχεία της στην διάθεση της εφημερίδας). Η οικογένεια διαμένει στην περιοχή του γηπέδου της Παναχαϊκής. Παρά την περιπέτειά τους, εξακολουθούν και πιστεύουν πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εστω και αν τα εμβόλια… δεν έχουν 100% αποτελεσματικότητα.

Το εμβόλιο δεν καλύπτει τη νόσηση, αλλά τη βαριά νόσηση

«Εχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει από τη νόσηση αλλά από τη βαριά νόσηση. Αυτό από μόνο του είναι πολύτιμο και αυτή είναι και η ουσία του εμβολιασμού» έχει δηλώσει η Αννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Και συνεχίζει: «Ο εμβολιασμός μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε αντισώματα απέναντι στον κοροναϊό. Στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ όμως, για παράδειγμα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένας βαθμός διαφυγής και η μετάλλαξη βρίσκει πιο εύκολα τρόπο να περάσει τα αντισώματα. Το ότι πολίτες σε κοινωνία με υψηλό τείχος ανοσίας κολλούν μαζικά κοροναϊό και ειδικά την μετάλλαξη Δέλτα, ενώ είναι εμβολιασμένοι είναι εμφανές ήδη στο Ισραήλ.

Το στοίχημα στην ουσία είναι το εξής- να εμβολιαστούν άπαντες σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να βρίσκει ολοένα και λιγότερο τρόπο ο ιός να μεταλλάσσεται, να μεταδίδεται, να μεταγράφεται και στο τέλος να καταλήξει να συμπεριφέρεται όπως μια απλή ίωση». Η κυρία Μαστοράκου πάντως, σημειώνει και το εξής: «ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 10%, δε δείχνει, για λόγους που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του ανοσοποιητικού του καθενός, το ίδιο καλή ανοσιακή ανταπόκριση στα εμβόλια. Οι συγκεκριμένοι μπορεί να κολλήσουν πιο εύκολα από άλλους εμβολιασμένους, αλλά και πάλι θα προστατευτούν».

 

in.gr