Κοροναϊός – Τα δύο μέτρα που θα δυσκολέψουν πολύ τις ζωές των ανεμβολίαστων – «Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου
1 month, 1 day ago
6

Για δεύτερη μέρα σερί πραγματοποιείται σύσκεψη –αυτή τη φορά υπό τον Πρωθυπουργό- στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν οι αλλαγές και οι προσαρμογές στους υφιστάμενους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αλλά και κάποιες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι αποφάσεις για μέτρα σε ανεμβολίαστους και κόκκινες περιοχές έρχονται μετά την καταγραφή ενός νέου ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα, καθώς ξεπεράσαμε τις 5.000 μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος, συζητήθηκαν κυρίως οι τρόποι ενίσχυσης του ΕΣΥ καθώς και λύσεις για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού. Σε αυτή συμμετείχε και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως τα μέτρα θα αφορούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και θα είναι κλιμακωτά. Ενδέχεται δηλαδή αν η κατάσταση ξεφύγει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των ανεμβολίαστων και να μην σχετίζονται μόνο με το αν θα υπάρχουν ή όχι προστατευτικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. 

Τα μέτρα που σχεδόν έχουν κλειδώσει

Τόσο οι επιστήμονες, όσο και η κυβέρνηση φαίνεται να βλέπουν ως αναγκαίο καλό την αύξηση των τεστ των ανεμβολίαστων στους χώρους που συναναστρέφονται με τους εμβολιασμένους.

Έτσι μονόδρομος θεωρείται η αύξηση του testing στους ανεμβολίαστους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και στους ανεμβολίαστους εργαζομένους της εστίασης.

Επίσης παρελθόν θα θεωρούνται τα πλαϊνά προστατευτικά στα μαγαζιά. Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. 

Το κακό σενάριο για τους ανεμβολίαστους

Ωστόσο υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα στο τραπέζι, καθώς στη λίστα των ειδικών και της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε σινεμά και θέατρα που μέχρι στιγμής θεωρούνται μεικτοί χώροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως αυτό το μέτρο εξετάζεται προς το παρόν μόνο για τις κόκκινες περιοχές.

Τέλος ένα ακόμη μέτρο που θα δυσκολέψει τη ζωή όσων έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο είναι η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες αυστηρά και μόνο με την επίδειξη rapid test.

 

in.gr