Κορωνοϊός -Αίγυπτος: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαντμπούλι
Just now
6

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι δεν απέκλεισε την Τρίτη την επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο ηγέτης της Αιγύπτου προχώρησε σήμερα στην εξαγγελία της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες, από τις 7 μ.μ. έως τις 6 π.μ., από αύριο και για δύο εβδομάδες.

Από αύριο και για 14 ημέρες θα απαγορεύονται αυστηρά όλες οι μετακινήσεις των δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μεταφοράς, αλλά και όλες οι μαζικές συναθροίσεις, με ποινές που θα ξεκινάνε από πρόστιμο 4.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 222 ευρώ) και θα φτάνουν μέχρι και φυλάκιση.

Κλειστά εστιατόρια και επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, κλείνουν τελείως όλα τα εστιατόρια και θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις αυτές να παρέχουν μόνον υπηρεσίες ντελίβερι, για όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφρίας λόγω κορωνοϊού.

Παράλληλα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα τις Παρασκευές και τα Σάββατα όσο ισχύουν τα παραπάνω μέτρα, ενώ τις καθημερινές (από την Κυριακή έως την Πέμπτη), θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5 το απόγευμα. Από τον κανόνα εξαιρούνται μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα αρτοποιεία.

Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες λόγω κορωνοϊού

Επίσης, παρατείνεται το κλείσιμο όλων των σχολείων, των πανεπιστημίων και των αθλητικών κέντρων για δύο εβδομάδες ακόμη. Εξάλλου και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Απριλίου, με εξαίρεση τις υπηρεσίες υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέχρι τώρα η Αίγυπτος έχει ήδη διακόψει τις διεθνείς πτήσεις από και προς κάθε διεθνή προορισμό, έχει κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και έχει αναστείλει τη λειτουργία όλων των λατρευτικών χώρων, εκκλησιών και τζαμιών, στη χώρα.