Κορωνοϊός – Μητροπολίτης Μόρφου: Δεν εφαρμόζω τα μέτρα – Φταίει η νέα τάξη πραγμάτων
3 years, 4 months ago
6

Για νέα τάξη πραγμάτων και προσπάθεια φτωχοποίησης του πληθυσμού από σκοτεινές και εωσφορικές δυνάμεις με στόχο να χάσουν οι πολίτες την πίστη τους και να αρχίσουν να εκλιπαρούν για εμβόλια τα οποία δημιούργησαν κάποιοι για να κερδίσουν χρήματα έκανε λόγο στην εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυπριακή κυβέρνηση χθες και διαμηνύει ότι οι ιεροί ναοί της Μητρόπολης Μόρφου θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. 

«Τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια», αναφέρει, «θα τελούνται κανονικά.  Ούτε κορδέλλες θα τοποθετηθούν στα στασίδια, ούτε οποιεσδήποτε ιερέας ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχομένων στο ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας».

«Αναλαμβάνω», καταλήγει, «εξ ολοκλήρου την ευθύνη, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν της απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παρασταθώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

protothema.gr