Κορονοϊός: “Πήγα στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα και με… ξεπέταξαν τηλεφωνικά με μία αντιβίωση”
Just now
6

Ο 30χρονος από την Πέμπτη (19.03.2020) υπέφερε από υψηλό πυρετό, δύσπνοια και βήχα και από το Σάββατο (21.03.2020) μάλιστα η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται.

Μιλώντας με τον ΕΟΔΥ και την οικογενειακή του γιατρό, του συνέστησαν να μεταβεί στο νοσοκομείο Χανίων για να υποβληθεί άμεσα στις απαραίτητες εξετάσεις.

Φτάνοντας στην πύλη των ΤΕΠ του νοσοκομείου, τη Δευτέρα (23.03.2020) τον σταμάτησε η ασφάλεια.

Αφού τον ρώτησαν για τα συμπτώματά του, τον άφησαν να περιμένει στην πύλη για 20 λεπτά και έδωσαν το τηλέφωνό του μέσα σε μία γιατρό.

Μετά από λίγη ώρα η γιατρός, όπως ισχυρίζεται ο ασθενής – “επικοινώνησε μαζί μου και αφού της είπα τα συμπτώματα που παρουσίαζα, χωρίς να μπει στον κόπο να με εξετάσει, με ρώτησε μόνο αν ανήκω σε ευπαθή ομάδα και τελικά”, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, “μου «έγραψε» τηλεφωνικά μία αντιβίωση”.

Κορονοϊός: Ταλαιπωρία και… πέρα – δώθε

Απηυδισμένος από την αντιμετώπιση που είχε, ο νεαρός πήγε στη συνέχεια στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς.

Εκεί φυσικά, αφού δημιουργήθηκε, όπως περιγράφει “ένας πανικός, από το προσωπικό και τους γιατρούς, που δεν είχαν τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και ιδικές προστατευτικές στολές”, με τα χίλια ζόρια του έκαναν τελικά κάποιες εξετάσεις.

Τα αποτελέσματά τους, όπως διηγείται ο 30χρονος, έδειξαν πνευμονία και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του με τον ένα του πνεύμονα του είναι τελείως φραγμένος.

Αυτό όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα τον ασθενή, πέρα από την δική του υγεία, είναι η υγεία των δύο ηλικιωμένων γονέων του, με τους οποίους συγκατοικεί.

Μάλιστα όπως επεσήμανε, “τρέμω για τον πατέρα μου, ο οποίος όχι μόνο είναι διαβητικός , αλλά πριν από ενάμισι μήνα πέρασε βαρύ έμφραγμα”.

Έτσι για την ώρα, βρίσκεται σε απομόνωση στο δωμάτιό του και η μόνη στιγμή που ανοίγει την πόρτα είναι για να πάρει το πιάτο με το φαγητό μαζί με τις δύο αντιβιώσεις και τα άλλα φάρμακα που λαμβάνει.

Μάλιστα όπως τόνισε στο zarpanews.gr ο νεαρός, σκέφτεται όπως “κινηθώ νομικά κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, αφού από τη στιγμή που δεν με εξέτασαν, δεν ξέρω αν είμαι φορέας ή όχι του κορονοϊού και πως μπορώ να προστατεύσω τους δικούς μου”.

πηγή: zarpanews.gr