Κώστας Καζάκος: Συγκινημένη η οικογένειά του στην αποχαιρετιστήρια τελετή
15 days ago
6

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 87 ετών. Ο θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στον αίθριο χώρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κώστα Καζάκο. Όπως είναι γνωστό ο ηθοποιός είχε αποφασίσει να δωρίσει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Συντετριμμένοι ήταν η σύζυγός του Τζένη Κόλλια, οι γιoι του Κωνσταντίνος και Αλέξανδρος και η κόρη του Ηλέκτρα.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εμφανίστηκε ντυμένος στα μαύρα συνοδευόμενος από την κόρη του Τζένη Καζάκου και τον μικρότερο γιο του Iάσονα.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή ξεκίνησε με την φωνή του Κώστα Καζάκου να αφηγείται για την γνωριμία του με τον Νίκο Καββαδία και στη συνέχεια να απαγγέλλει το ποίημα του Καββαδία, «Mal du depart» (Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής…).

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η αποχαιρετιστήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ξεκινώντας σημείωσε με συγκίνηση: «Με βαθιά θλίψη, Κώστα, σε αποχαιρετά η ΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι του κόμματος, ο λαϊκός κόσμος που τον αγάπησες πολύ. Σε αποχαιρετάμε ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα».

Δείτε τις φωτογραφίες από το fthis.gr