Κώστας Κρομμύδας για Φιλιππίδη: «Τι περίμενε δηλαδή; Ότι θα πήγαινε διακοπές»
2 years, 7 months ago
6

Την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βίασμο και δύο απόπειρες, σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο συγγραφέας και ηθοποιός, Κώστας Κρομμύδας.

«Δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς αυτή την εξέλιξη. Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα έγραφε ότι διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (σ.σ. Δημήτρης Λιγνάδης) και ένας ηθοποιός όπως ο Φιλιππίδης θα βρίσκονταν στις φυλακή με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Θα το θεωρούσαμε υπερβολικό» σημείωσε ο κ. Κρομμύδας.

«Έγινε η αρχή. Οι άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν. Είμαι βέβαιος ότι μετά από όλα αυτά θα σκεφτεί πολύ σοβαρά κάποιος να απλώσει χέρι ή να προσπαθήσει. Ξέρετε αυτοί οι άνθρωποι έχουν την υπεροψία, έχουν την εξουσία στα χέρια τους, που τους δίνει την άνεση να μπουν στην διαδικασία, όχι απλά προχωρήσουν σε μια παρενόχληση στα λόγια αλλά να προβούν στην πράξη. Νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στον χώρο της τέχνης αλλά όχι μόνο σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κρεμμύδα «δεν έγιναν όλοι οι καλλιτέχνες τέρατα, επειδή δύο είναι πραγματικά τέρατα. Οι καταγγελίες είναι πολλές. Δεν μπορεί ξαφνικά ο εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίζουν να κλείνουν έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος… νομίζει ότι πάει διακοπές.  Αυτό το ‘’δεν μπορώ τι μου κάνετε τώρα’’ και τον έπιασαν τα κλάματα… Τι περίμενε δηλαδή; Ότι θα του έλεγε ανακριτής και εισαγγελέας ‘’πήγαινε διακοπές και έλα Σεπτέμβριο να τα πούμε’’» είπε αναφερόμενος στην αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί.

«Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα ξεχάσουμε. Έχουμε κοντή μνήμη δυστυχώς. Το νομοθετικό πλαίσιο να είναι αυστηρό» κατέληξε ο ηθοποίος.

Από την πλευρά της, η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου υπογράμμισε την ανάγκη ο καλλιτεχνικός χώρος «να αποτελέσει παράδειγμα και να μην υπάρχουν άλλα τέτοια περιστατικά σε κανέναν χώρο».