Κωτσιόπουλος: Ο εμβολιασμός μονόδρομος για επιστροφή στην κανονικότητα – Θα εξεταστεί η δυνατότητα για 2η δόση στον τόπο διακοπών
2 years, 11 months ago
6

Πρακτικά επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που έχει οδηγό τους νέους ανθρώπους. Για να είναι γρηγορότερη και ασφαλέστερη αυτή η επιστροφή πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι που κινούν την αγορά,  σημείωσε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, είπε πως ενόψει καλοκαιριού θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει η δεύτερη δόση σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο και μπορεί να γίνει άμεσα στους νέους, είπε στην ΕΡΤ. Για τη σύσταση προς εγκύους σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι τηρείται στάση αναμονής και πως δόθηκε διότι απλά χρειάζεται χρόνος για να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία από τις μελέτες.

Μονόδρομος ο εμβολιασμός

Για το ενδεχόμενο να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου μέσα από την πλατφόρμα σημείωσε πως οι απαραίτητες διευκρινίσεις γενικά για το θέμα θα δοθούν αρμοδίως μέσα στις επόμενες μέρες.

Παράλληλα επισήμανε πως η πλειονότητα των ανθρώπων που χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι άνω των 65 και από αυτούς το 85% ήταν ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα. Σε αυτό το σημείο απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ξανασκεφτούν το ζήτημα της δικής τους ασφάλειας και να λάβουν υπόψη και την κατάσταση του ΕΣΥ που δέχεται μεγάλη πίεση. «Όταν το κράτος δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, για να επανέλθουμε όλοι γρήγορα σε μια κανονικότητα», σημείωσε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει στον τόπο διακοπών η δεύτερη δόση του εμβολίου είπε πως είναι κάτι που σίγουρα θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Ο ίδιος εκτίμησε πως επειδή το καλοκαίρι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών και επανέλαβε πως είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση.

in.gr