Κοζάνη: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη
2 years, 4 months ago
6

Eπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν νωρίτερα στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές του Σωματείου ΔΕΗ “Σπάρτακος”, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κρατώντας στεφάνια για την “εκδημία” της Δ. Μακεδονίας λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι συνδικαλιστές του Σωματίου θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κοντά στο κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στη ΖΕΠ. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας, ξέσπασαν επεισόδια με ξύλο, χημικά και δακρυγόνα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση της αστυνομίας, που δεν τους άφησε να διαμαρτυρηθούν κοντά στο κτίριο της Περιφέρειας. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Η διαμαρτυρία με τα στεφάνια

Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές του Σωματείου ΔΕΗ “Σπάρτακος” διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας στεφάνια για την “εκδημία” της Δ. Μακεδονίας λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, όπως αναφέρουν.

Κοζάνη διαμαρτυρία στεφάνια

Κοζάνη διαμαρτυρία στεφάνια

Πηγή: kozan.gr