Κοζάνη: Η λεπτομέρεια στις στολές των μαθητών κατά την παρέλαση συγκίνησε τους πάντες
1 year, 5 months ago
6

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη μαθητική παρέλαση στην Κοζάνη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τα παιδιά έκαναν πολλούς να απορήσουν…

Με το χαρακτηριστικό σύμβολο του πένθους στο σακάκι τους, για τους 3 αδικοχαμένους φίλους τους στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τον Κρόκο Κοζάνης, έκαναν παρέλαση χθες (11-10-2018) οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, ως ένδειξη πένθους. Τα παιδιά κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και συγκίνησαν τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.

Η παρέλαση έγινε χθες στην επέτειο για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Συγκινημένοι και οι καθηγητές των παιδιών που παρακολουθούσαν το πέρασμά τους.

Η μαθητική παρέλαση στην Κοζάνη

Τα παρατράγουδα πριν την παρέλαση

Μετά την Πτολεμαϊδα και την αποδοκιμασία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά, στην εκδήλωση της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» για το Μακεδονικό, σειρά είχε χθες, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ένας πολίτης, αγνώστου ταυτότητας, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Θόδωρου Καρυπίδη.

Το περιστατικό έγινε όταν ο κύριος Καρυπίδης πήγε να καταθέσει το στεφάνι για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Τότε, ο πολίτης φώναξε «Σκοπιανέ», κάτι που ακούγεται και στο παρακάτω βίντεο του Top Channel.