Κρατείται για επίθεση σε δικαστικό επιμελητή ο Θανάσης Λάλας
Just now
6

Στο Τ.Α. Αμαρουσίου κρατείται εδώ και λίγη ώρα ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε δικαστικό επιμελητή που επιχείρησε να του επιδώσει δικαστική απόφαση κατάσχεσης. Το περιστατικό συνέβη σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων.

Όλα ξεκίνησαν μετά την πρωτόδικη καταδίκη του γνωστού δημοσιογράφου, με την οποία καλούνταν να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ στην εκδότρια Αδριανή Ζουναλή. Η κα. Ζουναλή είχε αναθέσει σε δικαστικό επιμελητή να του επιδώσει τη διαταγή πληρωμής, που αναφέρει ρητά πως είτε δίνει τα χρήματα είτε γίνεται κατάσχεση της περιουσίας του. Ωστόσο, ο δικαστικός επιμελητής δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον Θανάση Λάλα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Αξιοποιώντας, προφανώς, σχετική πληροφόρηση ο δικαστικός επιμελητής πήγε σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων, βρήκε τον δημοσιογράφο και επιχείρησε να του επιδώσει την απόφαση. Μάλιστα, ζήτησε από τον Θανάση Λάλα να του κάνει σωματικό έλεγχο προκειμένου να δει εάν έχει χρήματα πάνω του και να τα κατάσχει, ωστόσο, ο δημοσιογράφος αντιστάθηκε.

Ο δικαστικός επιμελητής κάλεσε την Άμεση Δράση και κατήγγειλε ότι ο Θανάσης Λάλας του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι στο Α.Τ. Αμαρουσίου και ο δημοσιογράφος να τελεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα έχει σπεύσει και ο δικηγόρος του.

Μήνυση εναντίον του Θανάση Λάλα για παραβίαση δικαστικής απόφασης και απείθεια κατέθεσε στο Α.Τ. Αμαρουσίου ο δικαστικός επιμελητής, ενώ από την πλευρά του ο δημοσιογράφος τον αντιμήνυσε για ψευδή καταμήνυση και εξύβριση.