Κρίστιαν Έρικσεν: Οι γιατροί ψάχνουν απαντήσεις για την κατάρρευση του 29χρονου Δανού μεσοεπιθετικού – Πώς νιώθει ο ίδιος
2 years, 9 months ago
6

«Η καρδιά του χτυπάει ξανά», ήταν η φράση που ακούστηκε χθες από τα χείλη του γιατρού της εθνικής Δανίας για τον Κρίστιαν Έρικσεν και έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν ανακαλώντας στη μνήμη τους το περιστατικό της κατάρρευσής του 29χρονου Δανού μεσοεπιθετικού στον αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του με το αντίστοιχο της Φινλανδίας για την τελική φάση του EURO 2020.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν παραμένει σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, αλλά τα νέα είναι πολύ καλά, ωστόσο οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να μάθουν από τι προήλθε η καταρρευσή του, όπως ανέφερε ο γιατρός της Δανίας, Μόρτεν Μπέσεν.

«Ο Έρικσεν είναι ακόμη στο νοσοκομείο Rigshospitalet για περαιτέρω εξετάσεις. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε στο χορτάρι το Σάββατο. Γι’ αυτό και είναι ακόμη στο νοσοκομείο. Για να βρούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Τη στιγμή που μιλάμε και κάτω από τις συνθήκες που γνωρίζουμε. ο Έρικσεν είναι καλά. Όλες οι εξετάσεις που του έχουν γίνει είχαν κανονικά αποτελέσματα. Είναι ξύπνιος και απαντάω γρήγορα και καθαρά. Η καρδιά του χτυπάει ξανά», ανέφερε ο γιατρός της εθνικής Δανίας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες.

«Gazzetta dello Sport»: Ο Έρικσεν νιώθει καλύτερα

Ο Κρίστιαν Έρικσεν νιώθει καλύτερα και προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η «Gazzetta dello Sport».

Ο Δανός άσος όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» μίλησε με τον μάνατζερ του και του είπε: «Ευχαριστώ, δεν θα τα παρατήσω. Νιώθω καλύτερα τώρα αλλά θέλω να καταλάβω τι έγινε. Θέλω να πω ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα».

γαζζετα


Προπονητής Δανίας: «Μίλησα με τον Έρικσεν, θέλει να παίξει»!

Ο προπονητής της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούμλαντ μετέφερε τα νέα από την προσωπική συνομιλία που είχε με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Την εμπειρία του από την συζήτηση που είχε το πρωί της Κυριακής με τον Κρίστιαν Έρικσεν έδωσε ο τεχνικός της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούμλαντ: «Περισσότερο ανησυχούσε αυτός για εμάς, παρά για τον εαυτό του», είπε χαριτολογώντας ο Δανός κόουτς: «Δεν θυμάται πολλά από το επεισόδιο, κυρίως ρώτησε τι κάνουμε εμείς. Τυπικός Κρίστιαν. Κι αυτό λέει πολλά για τις προσωπικότητες αυτών των παικτών και κυρίως του Κρίστιαν. Τρομερός παίκτης και τρομερός χαρακτήρας».

Μόνο που ο Έρικσεν αισθάνεται σαν θηρίο στο κλουβί, όπως μαρτυρά ο προπονητής του: «Θέλει να συνεχίσουμε να παίζουμε. Ο ίδιος αισθάνεται ότι μπορεί να παίξει κι αυτός! Είναι ποδοσφαιριστής και αισθάνεται την μεγαλύτερη ασφάλεια όταν τα πόδια του βρίσκονται κοντά σε μία μπάλα! Ήταν καλό που τον είδα να χαμογελά. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να δούμε αν μπορούμε να ενωθούμε και να παίξουμε για τον Κρίστιαν», ήταν τα λόγια του Δανού εκλέκτορα

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν απο την Ομοσπονδία της Δανίας

«Ξύπνιος» και «σε σταθερή κατάσταση» είναι ο  Κρίστιαν Έρικσε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, ενώ συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας επιβεβαίωσε χθες ότι ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ  έστειλε και τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Τελευταία νέα: Σήμερα το πρωί (χθες) μιλήσαμε με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έστειλε τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του. Η κατάστασή του είναι σταθερή και συνεχίζει να νοσηλεύεται για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Η ομάδα και το προσωπικό της εθνικής, έλαβε βοήθεια διαχείρισης κρίσης και θα συνεχίσουν να στέκονται ο ένας για τον άλλο, μετά το χθεσινό περιστατικό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τους εγκάρδιους χαιρετισμούς που έστειλαν στον Κρίστιαν Έρικσεν, οπαδούς, παίκτες, τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας και της Αγγλίας, διεθνείς ομοσπονδίες, ομάδες κλπ. Να στέλνετε τα μηνύματά σας στην Αθλητική Ομοσπονδία Δανίας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φτάσουν όλα στον Κρίστινα και την οικογένειά του».

Δύσκολο να επιστρέψει στα γήπεδα σύμφωνα με τον καθηγητή καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου και πρόεδρο της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας

«Χωρίς να θέλω να γίνω ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε για λίγα λεπτά και επανήλθε». Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου και πρόεδρος της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Σαντζέι Σάρμα, περιγράφει την πιο συγκλονιστική στιγμή του Euro 2020, όταν στη διάρκεια του παιχνιδιού Δανία – Φινλανδία, ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο.

Ο κ. Σάρμα, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον 29χρονο διεθνή, όταν ο δεύτερος έπαιζε στην Τότεναμ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του νεαρού ποδοσφαιριστή, ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι». Ωστόσο, σχετικά με την υγεία του, υπογράμμισε οτι «τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός», παρόλο που, όπως είπε «μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της». «Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», συμπλήρωσε.

Όσο για τη στιγμή της κατάρρευσής του και για τους λόγους που την προκάλεσαν, ο ίδιος ανέφερε ότι «προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά».

CEO Ίντερ για Έρικσεν: «Δεν έχει περάσει κορωνοϊό και δεν έχει κάνει εμβόλιο»

Μετά τη σοκαριστική εξέλιξη στον αγώνα της Δανίας κόντρα στη Φινλανδία για το Euro 2020, αρκετοί αρνητές του ιού και των εμβολίων έσπευσαν να δώσουν την δικιά τους εκδοχή για το συμβάν, ισχυριζόμενοι πως ο Έρικσεν «πέθανε και ξανά γύρισε στη ζωή» εξαιτίας του εμβολίου που είχε κάνει κατά της Covid-19.

Ωστόσο την παραφιλολογία σταμάτησε ο Μαρότα, λέγοντας σε δηλώσεις του :

« Δεν θέλαμε να τον ενοχλήσουμε και προσπαθήσαμε να σεβαστούμε τη φάση ανάρρωσης στην οποία βρίσκεται. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πριν δέκα λεπτά έστειλε μήνυμα στην ομαδική στο WhatsApp. Αυτό επιβεβαιώνει την καλή σχέση που έχουν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές μας.

Ο Κρίστιαν δεν είχε περάσει ποτέ κορωνοϊό και δεν έχει εμβολιαστεί. Τον έχει αναλάβει το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, αλλά οι δικοί μας είναι σε στενή επαφή με αυτούς τους ανθρώπους ».

Για την ιστορία, ένας ρεπόρτερ των New York Times ήταν αυτός που διέδωσε περισσότερο τις θεωρίες γύρω από το εμβόλιο της Pfizer, κάνοντας retweet σε αναξιόπιστο tweet που ανέφερε ότι ο γιατρός του στην Ίντερ δήλωσε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό πως ο παίκτης είχε λάβει κανονικά τις δόσεις του. Από την πλευρά του, ο σταθμός διέψευσε κατηγορηματικά πως «έπαιξε» τέτοια δήλωση.

Το tweet :

Η απάντηση του Radio Sportiva για τα fake news εις βάρος του :

sportiva

Τέλος, όσον αφορά τις φήμες που θέλουν τους Δανούς να είναι εμβολιασμένοι, τόσο η Δανία όσο και άλλες χώρες που συμμετέχουν στο τουρνουά, αρνήθηκαν να εμβολιάσουν τους παίκτες τους πριν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή τους ομάδα. Βεβαίως, υπάρχουν και εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές, που δέχθηκαν τη δόση ή τις δόσεις τους στην εκάστοτε χώρα που αγωνίζονται με τους συλλόγους τους.

Η FIFPro είχε προειδοποιήσει την UEFA πριν την κατάρρευση του Έρικσεν

Μέσω επιστολής της στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών αναφέρθηκε στο εξαντλητικό πρόγραμμα των αγώνων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, το οποίο έχει επιβαρύνει όλους τους ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, η FIFPro είχε ζητήσει από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να λάβει μέτρα, προκειμένου στο μέλλον το πρόγραμμα των αγώνων να είναι καλύτερο και να υπάρχει δυνατότητα για ξεκούραση.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Οι αφιερώσεις στον Κρίστιαν Έρικσεν απο τους Ασράφ Χακίμι,  Σον Χέουνγκ-Μιν και Ρομέλου Λουκάκου

Με το μυαλό τους στον Δανό αγωνίστηκαν ο διεθνής με την εθνική του Μαρόκου και εκείνος της Νότιας Κορέας, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, ο συμπαίκτης του στην Ίντερ, Χακίμι, έδειξε με τα δάχτυλα του το «24» που είναι ο αριθμός του Έρικσεν στην Ίντερ, ενώ ο πρώην συμπαίκτης του στην Τότεναμ, Σον, έδειξε το «23» που ήταν ο αριθμός του Δανού στους Spurs.

« Christian stay strong, I love you » από τον Νοτιοκορεάτη, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι κόντρα στο Λίβανο που ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1) για τα ασιατικά προκριματικά του Μουντιάλ.

Το τρομερό φάουλ του Χακίμι, πριν την αφιέρωσή του :

Λουκάκου και Έρικσεν γνωρίζονταν… εξ αποστάσεως στην Πρέμιερ Λιγκ , με τον έναν να παίζει για λογαριασμό των Τσέλσι, Γουέστ Μπρομ, Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον δεύτερο να κάνει ευρέως γνωστό το όνομά του στην Τότεναμ, ενώ από πέρυσι είναι συμπαίκτες στην Ίντερ κατακτώντας μαζί το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Οι δεσμοί που ανέπτυξαν σε αυτόν τον έναν χρόνο φαίνεται πως είναι πολύ ισχυροί, με τον θηριώδη σέντερ φορ να αφιερώνει στον συμπαίκτη του στους «νερατζούρι» το πρώτο εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε κόντρα στην Ρωσία (3-0) για τον πρώτο αγώνα των Βέλγων Euro, με τη φράση « Cris, Cris stay strong I love you ».

Ο Ρομέλου Λουκάκου δεν έμεινε εκεί και μετά το τέλος του ματς αναφέρθηκε στον Έρικσεν και το περιστατικό που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο παγκοσμίως, λέγοντας:

« Απήλαυσα το παιχνίδι αλλά για μένα ήταν δύσκολο γιατί είχα το μυαλό μου στον Έρικσεν. Ελπίζω να είναι υγιής. Του αφιερώνω αυτήν την εμφάνιση.

Όταν άκουσα τα νέα έκλαψα πολύ. Προφανώς και φοβόμουν. Ζεις δυνατές στιγμές με κάποιους ανθρώπους. Έχω περάσει περισσότερο χρόνο μαζί του από αυτόν που έχω περάσει με την οικογένειά μου. Οι σκέψεις μου είναι σε εκείνον, στην κοπέλα του, στα δυο παιδιά του και την οικογένειά του ».

Οπαδοί Δανίας και Φινλανδίας… ένωσαν τις φωνές τους για τον Έρικσεν

Μέσα στην μαυρίλα της στιγμής, με τον Έρικσεν να έχει πέσει στο χορτάρι και το ιατρικό προσωπικό να προσπαθεί να τον κρατήσει στη ζωή, οι οπαδοί των δύο εθνικών οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο χάρισαν από το βράδυ του Σαββάτου την πιο όμορφη στιγμή του Euro 2020.

Την ώρα, λοιπόν, που το φορείο είχε μεταφέρει τον Δανό πλέιμεϊκερ εκτός αγωνιστικού χώρου και εν αναμονή των εξελίξεων για να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί ή όχι ο αγώνας (σ.σ συνεχίστηκε με τη Φινλανδία να κερδίζει 1-0), Φιλανδοί και Δανοί ένωσαν τις φωνές τους σε μια ανατριχιαστική κίνηση.

Δείτε το βίντεο :

Λύγισαν οι οπαδοί στη fun zone

Η προσμονή για το τουρνουά και ο πρώτος αγώνας σε δανέζικο έδαφος για μεγάλη διοργάνωση μετατράπηκαν σε λύπη στην παραλία Οφίλια στην Κοπεγχάγη, τους περίπου 1.000 Δανούς να ξεσπούν στην πλειοψηφία του σε κλάματα μετά τη νεκρική σιγή που ακολούθησε μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. « Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον καλύτερο άνθρωπο από το Φούνεν και τα καλύτερα στην οικογένειά του », ανέφερε ένας οπαδός και ένας φίλος του συνέχισε λέγοντας : « Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Δανίας. Αποτελεί έμπνευση για πολλά παιδιά ».

Στις δύο φωτογραφίες φαίνονται οι αντιδράσεις με το που έγινε το συμβάν και αυτές με το που ανακοινώθηκε πως ο Έρικσεν είναι ζωντανός και σε σταθερή κατάσταση :