Κρήτη – Αυτό θα πει φιλότιμο – Βρήκαν πορτοφόλι με 1.500 ευρώ και το παρέδωσαν
2 years, 8 months ago
6

Εργαζόμενοι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο στην Κρήτη βρήκαν πορτοφόλι με 1.500 ευρώ και το παρέδωσαν. Η είδηση προκαλεί αισθήματα σεβασμού και δείχνει ότι το φιλότιμο δεν έχει χαθεί από ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο οδηγός του λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλης Κιοστεράκης και η εισπράκτορας Δέσποινα Σαμωνάκη, βρήκαν το πορτοφόλι στο δρομολόγιο του λεωφορείου από το Ηράκλειο προς τη Χερσόνησο. Αμέσως, αναζήτησαν τους κατόχους του. 

Το πορτοφόλι είχαν χάσει τουρίστες

Όπως αποδείχθηκε τελικά, το πορτοφόλι ανήκε σε ζευγάρι τουριστών που διέμεναν στην Ανάληψη και οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους, όταν έμαθαν πως βρέθηκε το πορτοφόλι. Μάλιστα, επέμεναν να δώσουν χρήματα στους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ αναγνωρίζοντας την ευσυνειδησία και την τιμιότητα τους αλλά εκείνοι δεν δέχθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ βρίσκουν πορτοφόλια μέσα στο λεωφορείο που τα ξεχνάνε οι ιδιοκτήτες τους, αλλά σίγουρα η περίπτωση αυτή είναι ξεχωριστή διότι οι ξεχασιάρηδες τουρίστες άφησαν μέσα στο πούλμαν μια μικρή περιουσία.