Κρήτη: Αυτή είναι η κούκλα από το Ρέθυμνο που έκανε την κρίση ευκαιρία – Το χόμπι που άλλαξε τη ζωή της [pics]
1 year, 8 months ago
6

Μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες κατ’ επιλογή του πελάτη, κυρίως της πελάτισσας, επιμελείται η 28χρονη Εύα Μολδοβανίδου από το Ρέθυμνο, με τα σανδάλια της να γίνονται ανάρπαστα και να μοσχοπουλάνε, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στο εξωτερικό!

Η πανέμορφη Ρεθυμνιώτισσα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και ομολογουμένως έξυπνο brand, που είναι πλέον αρκετά περιζήτητο, με την κάθε ενδιαφρερόμενη να συζητάει με την Εύα το πως φαντάζεται το σανδάλι της και εκείνη να της του δίνει μορφή με τα χέρια της.

Το όλο εγχείρημα έχει κάνει πάταγο ιδίως στο εξωτερικό, σε μια εποχή που θα περίμενε κανείς να μην ευδοκιμήσει, αφενός λόγω της κρίσης, αλλά και με τη βαριά εμπορευματοποιημένη βιομηχανία, που βγάζει μαζικά τεράστιες ποσότητες σε άμεση πρόσβαση στον καταναλωτή.

Η 28χρονη που έκανε την κρίση ευκαιρία στην Κρήτη

Όπως λέει η ίδια: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκοπό να ξεκινήσω να φτιάχνω σανδάλια. Γενικά έκανα και κάνω πολλές και διάφορες κατασκευές, από κοσμήματα μέχρι διάφορα διακοσμητικά είδη. Οπότε είχα κάποια υλικά, είχα και ένα παλιό ζευγάρι δερμάτινα -όπως όλες μας- και είπα να κάνω μια δοκιμή. Αργότερα τα είδε η μητέρα μου, “ζήλεψε” και έφτιαξα και σε αυτή από ένα ζευγάρι, μετά ακολούθησαν οι κολλητές μου και τώρα πλέον, ο κόσμος όλος!

Πέρα από το ότι είναι χειροποίητο -συγκεκριμένα τα σανδάλια φτιάχνονται στα Χανιά-, το κάθε σανδάλι διακοσμείται με βάση το πώς τα θέλει η κάθε κοπέλα, δεν έχω δηλαδή έτοιμα σχέδια σε διάφορα νούμερα, παρότι αυτό θα μου έκανε την ζωή πιο εύκολη. Μιλάω με την κάθε κοπέλα προσωπικά, βλέπω το στυλ της, την ψυχολογώ, ανταλλάζουμε ιδέες και έτσι βγαίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα κάθε φορά!

Στην αρχή ξεκίνησα πολύ δειλά… με φίλους και γνωστούς… τώρα φτάνω από 500 ζευγάρια την σεζόν. Θα μπορούσα και να φτιάχνω αρκετά παραπάνω, αφού μου έχουν προταθεί συνεργασίες από αρκετά καταστήματα, απλά επειδή θέλω να συνεχίσω να τα κάνω όλα μόνη μου και είμαι και λίγο τελειομανής σε ότι και αν κάνω, προτιμώ να αναλαμβάνω παραγγελίες μέχρι εκεί που το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Άλλωστε αυτό δεν είναι το επάγγελμα μου -καθώς ασχολούμαι με τουριστικές επιχειρήσεις-, αλλά είναι το χόμπι μου, το μεράκι μου και έτσι θέλω να παραμείνει!

«Τα σανδάλια ταξιδεύουν από την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο»

«Τα σανδάλια μου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Έχουν φτάσει μέχρι και την Νότια Αφρική και αυτό με χαροποιεί πολύ, μιας και όλα τα σανδάλια που πάνε εξωτερικό, έχουν όλα ελληνικά χρώματα, μαιάνδρους και άλλα ελληνικά σύμβολα και με χαροποιεί που η Ελλάδα είναι παντού, ακόμα και μέσα από την δική μου μικρή συνεισφορά!

Τα σανδάλια κατασκευάζονται στα Χανιά και είναι απλά και τα υλικά μου τα διαλέγω εγώ -σε μικρές ποσότητες για να μπορώ να τα ανανεώνω συνέχεια-, από παλιά υφασματάδικα στο Ρέθυμνο και στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι το ψάχνω αρκετά με την φωτογραφία. Δεν θέλω να δείχνω μόνο τα σανδάλια μου στον κόσμο, θέλω να δείχνω και την Ελλάδα με τους όμορφους τόπους της, τα νησιά της, τα προσεγμένα ξενοδοχεία που έχει και τις ομορφιές της.

Με γεμίζει πολύ αυτό που κάνω, η ανταμοιβή μου δεν είναι να έχω πολλές παραγγελίες και να δουλεύω σαν ρομπότ! Είναι αυτή η επικοινωνία που έχω με τον κόσμο, τα μηνύματα που λαμβάνω από το πόσο ευχαριστημένες είναι όλες και φυσικά που καμία σχεδόν δεν μένει μόνο στο ένα ζευγάρι. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου.»