Κρήτη: Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου και πατέρας αστυνομικού οι δύο νεκροί από το τροχαίο στη Μεσαρά
1 year, 3 months ago
6

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από το τροχαίο που σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (17/12) και στοίχησε τη ζωή δύο ανδρών με άλλες δύο γυναίκες να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ μετά τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο τρίτο χιλιόμετρο Τυμπακίου – Αγίας Γαλήνης, όπου λόγω άγνωστων συνθηκών ένα ΙΧ συγκρούστηκε σφοδρά με ένα αγροτικό όχημα. Στο ένα όχημα επέβαινε ένας 44χρονος άνδρας με τη σύζυγό του ηλικίας 33 ετών και στο άλλο ένας 80χρονος με τη σύζυγό του 76 ετών.

Οι αστυνομικοί της τροχαίας που ερευνούν τις συνθήκες του τροχαίου εξετάζουν αν προκλήθηκε από την είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του ενός εκ των δύο οχημάτων με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι τα οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Στο ένα όχημα επέβαινε o 80χρονος Nίκος Μαθιουδάκης, ο οποίος ήταν πατέρας αστυνομικού που υπηρετεί στο Ηράκλειο, και ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου με συνοδηγό την 76χρονη το οποίο είχε κατεύθυνση από από Τυμπάκι προς την Αγία Γαλήνη.

Στο δεύτερο όχημα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δηλαδή από Αγία Γαλήνη προς Τυμπάκι επέβαινε ο 44χρονος Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου.

troxaio-kriti-nekros3
Ο άτυχος Γιώργος Μαρινάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive και οι δύο νεκροί, ο 44χρονος οδηγός του ενός οχήματος και ο 80χρονος οδηγός του άλλου, κατάγονταν από το Ρέθυμνο. Ο πρώτος από το Σπήλι και ο δεύτερος από τον Πλάτανο Αμαρίου.

Από την αστυνομία ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η λήψη αίματος για να διαπιστωθεί εάν οι δύο άνδρες οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ ερευνάται εάν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Χαρακτηριστική, ωστόσο, της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είναι η μαρτυρία στο «Διαsosτε τη Μεσαρά» ιδιοκτήτη θερμοκηπίου που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το σημείο του τροχαίου, ότι άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο «σαν έκρηξη βόμβας» που τον έκανε να βγει τρέχοντας στο δρόμο.