Κρήτη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 6χρονης
6 months, 27 days ago
6

Δεν είχε προσβληθεί τελικά από μηνιγγίτιδα η 6χρονη Χαρά, η οποία «έσβησε» στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. 

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΤΗ TV», τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς μηνιγγίτιδας ήταν αρνητικά.

Έτσι, ανατρέπονται όλα τα δεοδμένα που ίσχυαν μέχρι χθες, καθώς όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στο ότι υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, με αποτέλεσμα να προκληθεί στον οργανισμό της 6χρονης «κεραυνοβόλο» σηπτικό σοκ και το παιδάκι -σε συνδυασμό με τον Η1Ν1 από τον οποίο είχε νοσήσει, όπως έδειξαν οι άλλες εργαστηριακές εξετάσεις- να φύγει από τη ζωή μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Επισημαίνεται ότι, δείγμα από το παιδί, που εστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκε θετικό στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΤΗ TV», αναμένονται αποτελέσματα και από άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις για δείγματα που ελήφθησαν από την άτυχη 6χρονη.

Ανησυχία για τη γρίπη Η1Ν1

Όπως ανέφερε χθες ο γιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Λουμπούνης, «πριν από 10 χρόνια λέγαμε ότι ο ιός Η1Ν1 ήρθε για να μείνει. Πλέον, αρχίζει να δείχνει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει».

Ποια είναι, ωστόσο, τα συμπτώματα της γρίπης; Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, είναι ο υψηλός επίμονος πυρετός, ο οποίος δεν «πέφτει» εύκολα ούτε με αντιπυρετικά. Άλλο σύμπτωμα που ενδεχομένως φανερώνει γρίπη είναι η μεγάλη κακουχία και συγκεκριμένα οι έντονοι πόνοι στους μύες και τις αρθρώσεις. Ο κ. Λουμπούνης συνέστησε στους γονείς, σε τέτοιες περιπτώσεις, να απευθύνονται κατευθείαν στον γιατρό τους, ακόμη και τηλεφωνικά, προκειμένου να τους καθοδηγήσει κατάλληλα.