Κρήτη: Το πριν και το μετά της μεγάλης έκρηξης στο ρακοκάζανο -Ολική καταστροφή [εικόνες & βίντεο]
7 months, 29 days ago
6

Μία ισχυρή έκρηξη ήταν ικανή για να κάνει στάχτη τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής για μία οικογένεια στο Πετροκεφάλι της Μεσσαράς.

Ο λόγος για την οικογένεια Γεωργιλαδάκη που χθες είδε το οινοποιείο – ρακοκάζανο που διατηρούσε εδώ και χρόνια στην περιοχή να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής: Το πετρόκτιστο οινοποιείο – ρακοκάζανο με τα υπερσύγχρονα συστήματα δεν υπάρχει πια. Το μόνο που έχει μείνει όρθιο είναι ένα κομμάτι τοίχου.

Τόσο ο ιδιοκτήτης, Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης όσο και η σύζυγός του δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τα όσα έχουν συμβεί.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει γίνει. Όλη η επιχείρηση έχει καταστραφεί. Δεν έμεινε τίποτε όρθιο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης, ενώ την ίδια ώρα η σύζυγός του επεσήμανε πως «Κατά κοινή ομολογία ήταν ένα στολίδι στην περιοχή και μέσα σε λίγη ώρα οι κόποι μίας ολόκληρης ζωής έγιναν… στάχτη».

Επιπλέον, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ιδιοκτήτης της μονάδας ανέφερε ότι τις περισσότερες ημέρες ο ίδιος έμενε μέσα. Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν είχε διαφορές με κανέναν, ενώ σημείωσε ότι στον χώρο δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Μεγάλη φωτιά μετά την έκρηξη

Περιμένουν να ολοκληρωθεί η αυτοψία

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης και φωτιάς.

Άνδρες της πυροσβεστικής πραγματοποιούν αυτοψία στο χώρο προκειμένου να δουν αν η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κάποια άλλη αιτία.

«Περιμένουμε τώρα τι αρχές να τελειώσουν τη δουλειά τους και να μας πουν πώς έγινε αυτή η καταστροφή», ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιλαδάκης.

Το χρονικό της καταστροφής

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης όταν στο ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη. Το αποτέλεσμα ήταν να τυλιχθεί γρήγορα στις φλόγες ο χώρος και ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύσει στο σημείο.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν έξι οχήματα με δεκατρείς πυροσβέστες οι οποίοι λίγο πριν τις 10 κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Το ευτύχημα είναι πως από την έκρηξη και την φωτιά δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, καθώς το ρακοκάζανο δεν λειτουργούσε.

Η σύγκριση του πριν με το μετά για το πανέμορφο οινοποιείο προκαλεί θλίψη, ενώ οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Πριν:

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν έξι οχήματα με δεκατρείς πυροσβέστεςΤο βράδυ της Πέμπτης όταν στο ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι σημειώθηκε μεγάλη έκρηξηΑυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξηςΆνδρες της πυροσβεστικής πραγματοποιούν αυτοψία στο χώρο προκειμένου να δουν αν η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κάποια άλλη αιτία

Μετά:

Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφήΚαταστράφηκε ολοσχερώςΤόσο ο ιδιοκτήτης, Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης όσο και η σύζυγός του δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τα όσα έχουν συμβείΤο ευτύχημα είναι πως από την έκρηξη και την φωτιά δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός

Πληροφορίες: cretapost, e-mesara, cretalive