Κύμα αγάπης για την μπέμπα 7 μηνών που κοιμόταν σε ράντζο στο Δαμάσι
3 years, 1 month ago
6

«Χτυπημένοι» από τον εγκέλαδο, πολίτες σε σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και κατέληξαν να κοιμούνται σε σκηνές μέσα στο κρύο, υπό τον φόβο των Ρίχτερ που αναστατώνουν την περιοχή.

Οικογένειες και μικρά παιδιά μένουν σε σκηνές που έστησε ο στρατός και αναμένουν μέσα στον πόνο και την αγωνία, την ενίσχυση της κυβέρνησης. Παρά τα είδη πρώτης ανάγκης που τους μεταφέρθηκαν, όπως φαίνεται παρέβλεψαν αναγκαία είδη για μωρά και μικρά παιδιά.

Η εικόνα της μόλις 7 μηνών μπέμπας που κοιμάται σε στρατιωτικό ράντζο στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, συγκίνησε και κινητοποίησε τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή, ο οποίος με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε κύμα αγάπης και συμπαράστασης για το μωρό.

«Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου»

«Είδα αυτό το μικρό μωρό να κοιμάται στο στρατιωτικό ράντζο και είπα, δε μπορεί να γίνεται αυτό… Έχει την ηλικία με τη δική μου μικρή κόρη, θα μπορούσε να είναι το μικρό μου παιδί. Αμεσα με μία ανάρτησή μου ζήτησα βοήθεια. Πολύ γρήγορα άρχισα να διαπιστώνω πως οι ανάγκες για βρεφικά και κούνιες είναι πολύ μεγαλύτερες σε όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές» δήλωσε κ. Παιδής στο onlarissa.gr.

Πάνω από 432.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες του εξωτερικού, είδαν την ανάρτηση με αποτέλεσμα να στείλουν βοήθεια αλλά και πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παιδή, το πρόβλημα των ελλείψεων λύθηκε αμέσως.