Κύμα οργής από τους φοιτητικούς συλλόγους για την τραγωδία στα Τέμπη: «Να μη συγκαλυφθεί τίποτα» Κάλεσμα συμμετοχής στην περίθαλψη τραυματιών και τις έκτακτες αιμοδοσίες
1 year, 1 month ago
6

Έντεκα φοιτητικοί σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα σε ψήφισμα τους εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, η οποία περιελάβανε θύματα από την φοιτητική κοινότητα, προσφέροντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες οργανώνοντας αιμοδοσία.

 

 

 

Στις αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν τα συλληπτήρια τους προς τις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούν από τις αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας ενώ ζητούν τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων χωρίς να υπάρξει συγκάλυψη.

Το ψήφισμα των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, ΜΜΕ, Χωροταξίας, ΣΜΗ, ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ) και ΣΟΦΕΘ

«Με ανείπωτη θλίψη παρακολουθούμε το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που ανάμεσα στους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους τραυματισμένους βρίσκονται συνάδελφοι και συμφοιτητές μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Μας οργίζει το γεγονός ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Να ενταθούν τώρα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη».

Η ανακοίνωση των Φοιτητικών συλλόγων Λάρισας

«Οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων.

Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων.

ΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-13:00 και 18:00-20:00

ΠΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-18:30

 pronews.gr 

Τηλ. επικοινωνίας: 686655253 (Δήμητρα, πρόεδρος ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ)», τονίζουν στην απόφασή τους.