Κυρανάκης: «Ξέρω τι είπα. Δεν είπα ότι οι πολίτες καλόμαθαν, ούτε ότι είναι τεμπέληδες. Τα αντίθετα είπα»
3 years ago
6

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μετά τον σάλο που ξέσπασε στα social media με την δήλωση «Οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν γιατί έχουν καλομάθει με τα επιδόματα» θέλησε να ξεκαθαρίσει την θέση του λέγοντας πως δεν είπε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο και ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν. Με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ξεκαθαρίζει το θέμα και βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Δείτε την ανάρτησή του

«Κυκλοφορεί σε δεκάδες sites μια ψεύτικη δήλωση που ποτέ δεν έκανα και μάλιστα από κάποιους μέσα σε εισαγωγικά. Εντελώς τυχαία είναι πανομοιότυπος ο τίτλος στα περισσότερα.

Ξέρω τι είπα και είναι η αλήθεια. Είπα ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η αγορά, να δουλέψουν τα καταστήματα, να δουλέψει η εστίαση. Είπα ότι ο κόσμος που θέλει να δουλέψει δεν ονειρεύεται μια ζωή εξαρτώμενος από κρατικά επιδόματα.

Είπα αυτά που μου λένε κάθε μέρα άνθρωποι που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές. Ότι θέλουν απλά να δουλέψουν και να σηκώσουν τα ρολά των μαγαζιών τους.

Είπα ότι δεν πρέπει να παγιωθεί σε μια ολόκληρη κοινωνία η κουλτούρα του επιδόματος. Διότι αν όλη η κοινωνία συνεχίσει να ζει από ένα επίδομα, δεν θα υπάρχει απολύτως κανείς για να το πληρώνει.

Αυτά είπα και είναι η αλήθεια. Όχι ότι “οι πολίτες καλόμαθαν”, όχι ότι “είναι τεμπέληδες” όχι ότι “δεν θέλουν να δουλέψουν”. Τα αντίθετα είπα.

Στην Ελλάδα όμως η ενημέρωση των ψηφοφόρων γίνεται από τίτλους ανύπαρκτων sites και σελίδων στα social media που αναπαράγουν αμάσητο ότι τους στέλνει ένα σύστημα. Και φυσικά κανείς δεν διασταυρώνει, κανείς δεν μπαίνει να ακούσει τι πραγματικά είπε αυτός που έκανε τη δήλωση, κανείς δεν μπαίνει σε βάθος.

Και κάπως έτσι συζητούν οι παρέες νέων ανθρώπων “είδες τι είπε ο Κυρανάκης;” για κάτι που δεν έχει πει ποτέ.

Έχω τη δύναμη να τα βάλω μόνος μου απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα; Όχι δεν την έχω.

Έχω μόνο εσάς που συνεχίζετε να με στηρίζετε. Και θέλω να σας ζητήσω μόνο ένα πράγμα.

Όταν βλέπετε μια δήλωση που μου αποδίδεται, μπείτε στον κόπο να ακούσετε τι πραγματικά είπα. Και κρίνετε με όσο σκληρά θέλετε.

Όσο για τους “δημοσιογράφους” που αναπαρήγαγαν σε εισαγωγικά την ψευδή δήλωση που τους έστειλαν, θα έρθει η στιγμή που θα μάθει ο κόσμος πώς ακριβώς λειτουργείτε.

Όλα στην ώρα τους.»

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του: