Κυβερνητικές πηγές: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την εκλεκτή του κα Θάνου ακόμη και όταν αποφαίνεται η Δικαιοσύνη
2 minutes ago
6

 

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της Βασιλικής Θάνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή τη γνωμοδότηση του δικηγορικού Συλλόγου που χαρακτηρίζει την ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας. Ωστόσο το ΣτΕ απέρριψε ομόφωνα τις αιτήσεις αναστολών της Β. Θάνου, καθιστώντας την έκπτωτη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ετσι, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν, τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου. Στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καταδεικνύει την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επισήμανε πως η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιστολή της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κυρία Θάνου, όπου σημειώνεται ότι το θέμα θεωρείται “ύψιστης σημασίας” και παρακολουθείται στενά από την Κομισιόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα
στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που
θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής
Ανταγωνισμού και στην τήρηση της
ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας»,
επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε. Ο διασυρμός
από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι
μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός»,
καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.