Κυβερνητικές πηγές: Πολιτικές σκοπιμότητες στις καταγγελίες Κωσταράκου για το προσφυγικό
11 months, 18 days ago
6

Για πολιτικές σκοπιμότητες κατηγορούν κυβερνητικές πηγές τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο ο οποίος άφησε ερωτήματα για το «πού πήγαν» τα κονδύλια για το μεταναστευτικό.

«Το 1,6 δισ. ευρώ προορίζεται προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και όχι προς την Ελλάδα» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, τονίζοντας μάλιστα πως σε κάθε περίπτωση το 80-90% αυτών των κονδυλίων δεν φτάνουν στα κράτη αλλά σε διεθνείς οργανισμούς .

Οι ίδιες πηγές σημείωναν «οι καταγγελίες του κ. Κωσταράκου αφορούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς αυτά τα κονδύλια δεν προορίζονται για το ελληνικό δημόσιο» ενώ πρόσθεταν «είναι απαράδεκτο και προσβλητικό ο κ. Κωσταράκος για πολιτικές σκοπιμότητες και για τη δημιουργία εντυπώσεων να εγκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους διεθνείς οργανισμούς που δουλεύουν για την προστασία των προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Κωσταράκος με ανάρτησή του στο facebook διερωτάτο «πού πήγαν τα λεφτά που δόθηκαν για τις μεταναστευτικές ροές».

Δείτε την ανάρτησή του: