Λάρισα: «Μαϊμού» γιατρός εξαπάτησε ηλικιωμένη με δήθεν ασθένεια της κόρης της
1 year, 7 months ago
6

Τι συνέβη

Μάστιγα έχουν γίνει οι απάτες επιτήδειων εις βάρος ηλικιωμένων, με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, βασιζόμενοι κυρίως  στα μειωμένα αντανακλαστικά τους.

Ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στην Λάρισα με θύμα για 85χρονη γυναίκα.

  • Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πώς μια 53χρονη απέσπασε 40.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Τι συνέβη

Τελευταίο θύμα, όπως προαναφέραμε, μια 85χρονη Λαρισαία, η οποία πέταξε από το μπαλκόνι μια σακούλα που περιείχε 6.000 ευρώ, χρήματα που ζήτησε «γιατρός» νοσοκομείου της Λάρισας για να χειρουργήσει την κόρη της έπειτα από τροχαίο ατύχημα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Πρόκειται για τις πασίγνωστες απάτες με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων και δη παιδιών, στις οποίες απάτες απλά εναλλάσσεται το σενάριο.

Στην τελευταία απάτη, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος την ιδιότητα δημόσιου λειτουργού και δη του νοσοκομειακού ιατρού, τηλεφώνησε στις 11.30 προχθές το πρωί στην 85χρονη Λαρισαία, λέγοντας ότι η κόρη της δήθεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η ηλικιωμένη όταν κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης ήταν αργά. Οι απατεώνες σχεδιάζουν άριστα τον ψυχολογικό αιφνιδιασμό των θυμάτων τους και ταυτόχρονα φροντίζουν να μπλοκάρουν με εξωτερική κλήση το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού ώστε ο εξαπατημένος να μην μπορέσει να επικοινωνήσει άμεσα με το παιδί του και να μάθει τι του συνέβη.