Λάρισα: «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά»
1 year, 1 month ago
6

Τη δική του μαρτυρία για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα που άφησε πίσω της μέχρι στιγμής 32 νεκρούς μετέφερε ένας επιβάτης της αμαξοστοιχίας Intercity 62 λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα πρώτα δύο βαγόνια ήταν λιωμένα».

«Ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη, ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο» είπε στο MEGA ο Παναγιώτης Σταφυλάς που ήταν στο μοιραίο τρένο.

Σε ερώτηση αν υπήρχε φρενάρισμα ο επιβάτης του τρένου εξήγησε ότι ήταν παρομοίωση φρεναρίσματος και δεν υπήρχε σταδιακή μείωση της ταχύτητας. «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την επιχείρηση απεγκλωβισμού περιέγραψε ότι αρχικά προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά με τους υπόλοιπους επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μία πόρτα.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ένας από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας περιέγραψε και ο αδελφός ενός εκ των διασωθέντων, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Περιγράφοντας το πώς σώθηκε, είπε πως ο αδελφός του τον ενημέρωσε ότι αμέσως μετά τη σύγκρουση βρήκε ένα σπασμένο τζάμι από το οποίο κατάφερε να βγει και από το οποίο βγήκαν κι άλλοι επιβάτες. «Δεν κατάλαβε φρενάρισμα, ένιωσε μόνο την σύγκρουση και αναποδογύρισαν όλα τα βαγόνια».