Λευτέρης Πετρούνιας – Σάλος με τις δηλώσεις του για το #metoo – Η στροφή 180 μοιρών και η συγγνώμη
2 years, 5 months ago
6

Θύελλα ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν αντιδράσεις, με πολύ κόσμο να εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον έλληνα πρωταθλητή, και το όνομά του να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας προχώρησε διορθωτική δήλωση, ζητώντας παράλληλα «συγγνώμη από όλους τους Έλληνες».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν, όταν σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης στον ελληνικό αθλητισμό, πολλά από τα οποία ήρθαν στην επικαιρότητα με την έκρηξη του ελληνικού #metoo, ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν αντιδράσεις με αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση:

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη» είπε.

 

Εν συνεχεία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ζήτησε «συγγνώμη από όλους τους Έλληνες».

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήμουν μαζί με την Άννα Κορακάκη στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανησυχώ γι’ αυτόν τον σάπιο κόσμο που μεγαλώνουν. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

Τέλος, είπε ότι: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».