Λιανεμπόριο: Μεγαλώνουν οι ουρές στην Ερμού – Τι προτιμούν οι καταναλωτές
3 years, 3 months ago
6

«Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα διασώσει τζίρο και θα προφυλάξει τα μαγαζιά από τα λουκέτα» λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Δεύτερη μέρα που το λιανεμπόριο ειναι ανοιχτό και η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη με όσους καταναλωτές δεν πρόλαβαν να κάνουν τα ψώνια τους χθες, να έχουν βγει σήμερα στα καταστήματα. Για δεύτερη μέρα σχηματίζονται ουρές έξω από τα μεγάλα καταστήματα γνωστών αλυσίδων και υποδημάτων στην Ερμού με τους επιχειρηματίες του κλάδου να μιλούν για ζέσταμα της αγοράς κάτι το οποίο είχαν πολύ ανάγκη αφού, όπως λένε, το παρατεταγμένο lockdown θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομική τους επιβίωση.

ουρες__2_
ουρες__3_

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης, ο οποίος μίλησε χθες στο protothema.gr, δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδιάλειπτη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλευση του κόσμου στα μαγαζιά ήταν αναμενόμενη με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από ορισμένα καταστήματα, τηρώντας την υποχρεωτική απόσταση και τα μέτρα προστασίας.

ουρες__1_
katastimata_lianeborio

«Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα διασώσει τζίρο και θα προφυλάξει τα μαγαζιά από τα λουκέτα. Η αίσθηση που έχω μέχρι τώρα αλλά και στην επίσκεψη που κάναμε με τους δύο υπουργούς πριν από λίγη ώρα, διαπιστώσαμε ότι όλα λειτουργούν υποδειγματικά τόσο μέσα όσο κι έξω από τα καταστήματα. Τα μαγαζιά, τα οποία είχαν ουρά όπως είδαμε, υπήρχε η απόσταση που είναι υποχρεωτική αλλά και όλα τα καταστήματα εντός, προσέχουν τα τετραγωνικά και υποδέχονται τον κόσμο με μάσκες και αντισηπτικά», είπε ο κ. Σταύρος Καφούνης.

oyres15

«Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την αδιάλειτπη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι το καλοκαίρι. Αυτή η σημερινή προσέλευση του κόσμου στα μαγαζιά ήταν αναμενόμενη, προφανώς και ήθελε ο κόσμος να βγει και να καλύψει τις ανάγκες του. Όλα έχουν γίνει με μέτρο και νομίζω ότι έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στις τοπικές αγορές που είναι κάτι το οποίο θέλουμε. Υψιστο αγαθό είναι η δημόσια υγεία, άρα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε αρμονικά για να μην διακινδυνέψουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας» είπε στο protothema.gr o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.