Lockdown: Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, μετά τις 15 Φλεβάρη η μετακίνηση από νομό σε νομό, όχι στην εστίαση
3 years, 2 months ago
6

λυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Lockdown: Τι θα γίνει με τη μετακίνηση από νομό σε νομό

«Φρένο» στις πληροφορίες περί ανοίγματος χιονοδρομικών κέντρων και μετακινήσεων προς χειμερινούς προορισμούς, έβαλε χθες (σ.σ. 20 Ιανουαρίου του 2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Βουλή. Έτσι, όπως φαίνεται, εκτός από τα γυμνάσια και τα Λύκεια δεν πρόκειται να ανοίξει κάτι ακόμη. Αυτό, διότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη τέτοιες. Τις προηγούμενες ημέρες συζητήθηκε πολύ η άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό όπως και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Τελικά, όπως φαίνεται τίποτα δεν πρόκειται να ανοίξει άμεσα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, λέγοντας πως οι συνθήκες δεν είναι ακόμα τέτοιες για το άνοιγμά τους.

Σ’ αυτή την φάση απορρίφθηκε και η ιδέα για τα χιονοδρομικά να δείχνεις την κράτηση και να περνάς. Αυτό έγινε, με το σκεπτικό ότι μπορεί κάποιος να κάνει μια κράτηση, να το δείχνει στα διόδια και μετά τελικά να πηγαίνει όπου θέλει. Δηλαδή, να σπάει το lockdown, χωρίς λόγο.

Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα που καίει τους πολίτες. Άλλος έχει στο χωριό τους γονείς του. Άλλος έχει το εξοχικό και θέλει να το δει. Πότε θα γίνει λοιπόν, αυτή η συζήτηση για να μπορούμε να βγαίνουμε και εκτός των τειχών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συζήτηση αυτή θα γίνει στις 10-15 Φεβρουαρίου. Να ανοίξουν πρώτα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, να το δουν και μετά να αποφασίσουν.

Τι πρόκειται να συμβεί, με τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

 

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανήκουν στον κλάδο που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τον κορονοϊό. Αυτό, διότι ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρήσεων που κλείνουν αμέσως μόλις επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα και lockdown.

Lockdown: Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Φαίνεται όμως πως πλέον οτι είναι κοντά στο να βγάλουν τα λουκέτα που έχουν βάλει από τον Νοέμβριο και να ανοίξουν εκ νέου, προκειμένου να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Αυτό ουσιαστικά είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτη. Όπως ανέφερε λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν την Δευτέρα, αν υπάρξει σχετική έγκριση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό καθώς σε αυτά απασχολείται προσωπικό 20.000 ατόμων.

«Ξέρουμε οτι μπορεί να λειτουργήσει με ραντεβού, ξέρουμε οτι ο ΟΠΑΠ έχει λειτουργήσει ένα μεγάλο σχέδιο ιχνηλάτησης όσων μπαίνουν με στοιχεία επικοινωνίας όσων μπουν. Θα το θέσουμε γιατί είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει εν κινήσει, δηλαδή κάποιος που πάει στο σούπερ μάρκετ να σταματήσει να κάνει και αυτή την υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως αρκετοί πολίτες επιλέγουν τα συγκεκριμένα σημεία για να πληρώσουν λογαριασμούς, αποφεύγοντας τις τράπεζες.

Κάτι που σημαίνει πως ενδεχόμενο άνοιγμά τους, θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι ουρές έξω από αυτές. Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχει σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην επιτροπή για να κάνει την εισήγησή της.

enimerotiko.gr