Lockdown : Φωτιά πήραν τα σεσουάρ στα κομμωτήρια – Βόλτα με ήλιο στην Ακρόπολη
3 years, 7 days ago
6

Έχοντας κλείσει ραντεβού μπαίνουν στα κομμωτήρια φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα μέτρα προκειμένου να λάβουν τις υπηρεσίες του κομμωτηρίου

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και δουλεύοντας μόνο με ραντεβού, από το πρωί της Δευτέρας κυρίες, κύριοι και μικρά παιδιά σπεύδουν στα κομμωτήρια για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους.

Έχοντας κλείσει ραντεβού μπαίνουν στα κομμωτήρια φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα μέτρα προκειμένου να λάβουν τις υπηρεσίες του κομμωτηρίου.

Τα πιστολάκια έχουν «πάρει» φωτιά σύμφωνα με τους κομμωτές που τρέχουν ώστε να μπορέσουν να προλάβουν να περιποιηθούν τους πελάτες τους αφού τα αυξημένα μέτρα δεν τους επιτρέπουν να εξυπηρετήσουν μεγάλο όγκο πελατών.

Ήδη οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων ενώ έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. 

Ένα ερώτημα που προέκυψε και λύθηκε ήταν τι θα γίνει σε περίπτωση που το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής που θα ήθελε να μεταβεί κάποιος βρισκόταν εκτός του δήμου που διαμένει μιας και δεν επιτράπηκαν οι διαδημοτικές κινήσεις.

Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα να πάνε σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο αισθητικής και εκτός του Δήμου όπου κατοικούν έχουν οι πολίτες στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», καθώς επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, κάτοικος Περιστερίου που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού.

Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού.

Όταν έρθει η ώρα και η μέρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από το Περιστέρι στο Χαϊδάρι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Άνοιξε και πάλι η Ακρόπολη

Ανοιχτοί πλέον για το κοινό είναι και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. 

Το μνημείο-φάρος της Αρχαιότητας ,η Ακρόπολη άνοιξε και πάλι σήμερα το πρωί όπως και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας όπως η Αρχαία Αγορά, Ολυμπίειο, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός του Ποσειδώνα, Αρχαία Ελευσίνα, Ολυμπία, Μεσσήνη, Αιγές, Πέλλα, Ελεύθερνα, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Άβδηρα, Νικόπολη και Αρχαία Νεμέα θα δέχονται από σήμερα επισκέπτες, αλλά κάτω από συγκεκριμένα μέτρα.  

in.gr