Μαγεία στο Πεκίνο: 40 παιδιά από την Κίνα τραγούδησαν τον Ολυμπιακό ύμνο στα ελληνικά
2 years, 2 months ago
6

Με την Ολυμπιακή Φλόγα να ανάβει στο εθνικό στάδιο του Πεκίνου ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τελετή έναρξης που έγινε στο μερικώς γεμάτο εθνικό Στάδιο του Πεκίνου (το οποίο είναι επίσης γνωστό ως “Φωλιά του πουλιού”) -το σκηνικό της θριαμβευτικής έναρξης των Θερινών Αγώνων του Πεκίνου το 2008- ήταν πλήρης από εικόνες πάγου και χιονιού, με τη δήλωση για την έναρξη των Αγώνων από τον Σι να ακολουθείται από “σκέιτερ” με κόκκινες στολές που γλιστρούσαν στον εικονικό πάγο. Τους συνόδευε μια εκδοχή του τραγουδιού του Τζον Λένον “Imagine”, το οποίο έχει γίνει παράδοση στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην καθιερωμένη “παρέλαση των εθνών”, η Ελλάδα έκανε παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της στη “Φωλιά του Πουλιού”, προκαλώντας χειροκροτήματα, η Τουρκία ήταν δεύτερη, ακολουθούμενη από τη Μάλτα, με την οικοδέσποινα Κίνα να έρχεται τελευταία και να προκαλεί φωνές από το πλήθος του γηπέδου.

Ωστόσο, συγκινητική για τη χώρα μας ήταν η στιγμή όταν κατά τη διάρκεια της έπαρσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων μια ομάδα 40 παιδιών από την Κίνα τραγούδησαν τον Ολυμπιακό ύμνο στα ελληνικά και έμαθαν να το τραγουδούν στη γλώσσα μας μέσα σε 3 μήνες. Ο ύμνος γράφτηκε το 1896 για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα και υιοθετήθηκαν επισήμως από τη ΔΟΕ το 1958 στην Σύνοδο του Τόκιο.

Δείτε το βίντεο: