Μαγεία στον ουρανό: Η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους συμπίπτει με την εαρινή ισημερία [εικόνες]
5 months, 17 days ago
6

Μαγεία απόψε στον ουρανό καθώς συμπίπει η εαρινή ισημερία με την υπερπανσέληνο, ένα φαινόμενο το οποίο φέρει και το διόλου… ρομαντικό τίτλο της «πανσελήνου των σκουληκιών».

Και τούτο γιατί συμπίπτει με την επιστροφή των σκουληκιών λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και των πουλιών που τα τρώνε. Η φετινή «πανσέληνος των σκουληκιών» είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη, καθώς συμπίπτει με την εαρινή ισημερία όπου το κέντρο του Ήλιου βρίσκεται πάνω από τον ισημερινό.

Φέτος, η εαρινή ισημερία θα συμβεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (στις 23:58 ώρα Ελλάδας), ενώ λίγο αργότερα, στις 03:43 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα λάβει χώρα η υπερπανσέληνος.

Αυτη είναι η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος φέτος (όλες σημειώθηκαν στους πρώτους μήνες του έτους) και δεν θα υπάρξει άλλη έως το τέλος της χρονιάς (είχαν προηγηθεί άλλες δύο, στις 21 Ιανουαρίου και στις 19 Φεβρουαρίου).

Δείτε τις φωτογραφίες από το ολόγιομο φεγγάρι που ανέτειλε το βράδυ της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας:

Η υπερπανσέληνος πάνω από το Παλαμήδι, στο Ναύπλιο (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Η τελευταία υπερπανσέληνος του 2019 πάνω από το Ναύπλιο -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕΜέσα από τα σύννεφα ανατέλλει η τελευταία υπερπανσέληνος του 2019 πάνω από το Παλαμήδι -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi