Μάνος Δασκαλάκης: Πώς «έκαψε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου με την κατάθεσή του
1 month, 11 days ago
6

Στην μαραθώνια κατάθεση που έδωσε πριν από τρεις εβδομάδες στους άντρες του Ανθρωποκτονιών αναφέρθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφοντας πώς βίωσε τα τραγικά γεγονότα με τον θάνατο των τριών παιδιών του στην Πάτρα.

Ειδικότερα, απάντησε σε ερωτήσεις για τον θάνατο της Μαλένας, για το απρόσμενο τέλος της Ίριδας δύο χρόνια μετά, και την αντίστροφη μέτρηση στη ζωή της Τζωρτζίνας. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διακυμάνσεις στη σχέση του, με την 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είδα κάποια like στο προφίλ της στο facebook από κάποιον που τον ήξερα κι εγώ. Αργότερα είδα τυχαία ότι η Ρούλα τον έψαξε κιόλας στο facebook. Κατάλαβα ότι μάλλον κάτι συμβαίνει μεταξύ τους. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω στη Ρούλα και να της πω ότι έχω καταλάβει τι γίνεται. Πράγματι της είπα ότι ήξερα για αυτόν τον (…) και τελικά εκείνη παραδέχθηκε ότι είχε κάνει παράλληλη σχέση μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά από αυτό εγώ της είπα ότι θα χωρίσουμε, γιατί αυτό που είχε κάνει δεν μπορούσα να το συγχωρήσω. Η Ρούλα μου έλεγε πως δεν έπρεπε να χωρίσουμε αλλά εγώ είχα πάρει ήδη την απόφασή μου. Εκείνη άρχισε να με απειλεί πως αν χωρίζαμε δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα παιδιά μας και θα διεκδικούσε ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαμε, δηλαδή ένα αμάξι και δύο μηχανάκια» ανέφερε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για ώρες στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών και όπως ισχυρίστηκε μετά το πέρας της κατάθεσης, αισθάνθηκε λύτρωση.

«Πιστεύω ότι αγαπούσε τα παιδιά μας όπως τα αγαπούσα και εγώ. Βέβαια οι εξελίξεις στην υπόθεση της Τζωρτζίνας ανατρέπουν όλα όσα είχα στο μυαλό μου για τη γυναίκα αυτή. Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα τουλάχιστον η Ρούλα φαίνεται ότι έδωσε την ουσία αυτή σκότωσε την Τζωρτζίνα. Δεν θέλω προς το παρόν να πάρω κάποια θέση για το τι μπορεί να έγινε με τους θανάτους της Μαριλένας και της Ίριδας και αναμένω τα στοιχεία, γιατί μόνο με αυτά θα αποδειχτεί πως πέθανε έτσι ξαφνικά και αν ο θάνατος τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια» υποστήριξε.

«Το πρόσωπο της Μαλένας εγώ το θυμάμαι καθαρό»

Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών πήραν τα πράγματα χρονικά και τον ρώτησαν για τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, που πέθανε την άνοιξη του 2019.

«Τη μέρα που πέθανε η Μαλένα ή άλλη προηγούμενη μέρα δεν θυμάμαι να παρατήρησα οποιοδήποτε τραύμα ή σημάδι στο πρόσωπό της, αλλά ούτε και στο υπόλοιπο σώμα της. Το πρόσωπό της εγώ το θυμάμαι καθαρό. Ακόμα και μετά την ανάνηψη που μας άφησαν να μπούμε μέσα στο δωμάτιο για να τη δούμε εγώ δεν παρατήρησα κανένα σημάδι. Σίγουρα ήμουν πολύ ταραγμένος εκείνη την ώρα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν υπήρχε κάποιο σημάδι. Θέλω εδώ να σας πω ότι το πρόσωπό της Μαλένας το είδε και η θεία μου, όσο το παιδί ήταν ακόμη στο ψυγείο του Νοσοκομείου Παίδων. Η θεία μου μου είπε ότι η Μαλένα δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι ή γρατζουνιά στο πρόσωπό της και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε» τόνισε.

«Μετά τον θάνατο της Ίριδας δεν γύρισα για τη Ρούλα»

Για τον θάνατο της Ίριδας, επανέλαβε πως απουσίαζε από το σπίτι και επέστρεψε εκείνο το κυριακάτικο πρωινό, όταν ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

«Μετά τον θάνατο της Ίριδας γύρισα για λίγες μέρες στο σπίτι να είμαι μαζί με την Τζωρτζίνα και να την στηρίξω. Δεν γύρισα για την Ρούλα. Δεν αποκαταστάθηκε ποτέ η σχέση μας. Ήθελα απλά να βοηθήσω το παιδί μου στη δύσκολη αυτή κατάσταση. Μετά από αυτές τις 2-3 μέρες όμως δεν άντεξα να μείνω κι άλλο στο σπίτι και αποφάσισα να φύγω πάλι» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Mega.

real.gr