Marfin : Ο άγνωστος φάκελος του εμπρησμού – Το προφίλ των 4 νέων υπόπτων
2 years, 11 months ago
6

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας πρόσθεσε 26 χώρες σε μία λίστα χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα σε ξενοδοχείο με την άφιξή τους, εξαιτίας της COVID-19, αλλά δεν συμπεριέλαβε επιπλέον χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τουλάχιστον τέσσερα άτομα ηλικίας περίπου  σήμερα 35-45 ετών που σχετίζονταν με τον αναρχικό χώρο ότι πρωταγωνίστησαν στον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 περιέχονται στον νέο φάκελο που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. για το δραματικό περιστατικό πριν από 11 περίπου χρόνια και το οποίο παραμένει ανεξιχνίαστο.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφερον της σε αυτά τα τεσσερα άτομα με βάση την ανάλυση νέου οπτικού υλικού,  ορισμένες καταθέσεις κι από αξιοποίηση νέων πληροφοριών.

Η νέα αυτή έρευνα ξεκίνησε από τα τέλη του 2019 με βάση νέα δεδομένα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής τα οποία στάλθηκαν στη συνέχεια στην Εισαγγελία Αθηνών και η οποία επέστρεψε   προ μερικών ημερών τη δικογραφία στην ΕΛ.ΑΣ. για την πραγματοποίηση προκαταρκτικής εξέτασης.

in.gr