Μαρινάκης: «Δεν λυγίζω, στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά»
11 months, 7 days ago
6

«Μόνο επενδύω στη χώρα μου από τα χρήματα που βγάζω από τη δραστηριότητά μου στο εξωτερικό και την παγκόσμια ναυτιλία», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρέθηκε στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη την Τετάρτη στην αίθουσα Red1925 του Καραϊσκάκη, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Εκεί, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Ερυθρολεύκων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κι ο ίδιος, λίγες ώρες μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων, αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».

«Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος του πολέμου που θα ξεκινούσε προς το πρόσωπό μου. Μας μιλούν για διαπλοκή. Εγώ όπως έχω πει επανειλημμένως δεν έχω δουλειά με το ελληνικό δημόσιο, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω. Μόνο επενδύω στη χώρα μου από τα χρήματα που βγάζω από τη δραστηριότητά μου στο εξωτερικό και την παγκόσμια ναυτιλία. Διαπλοκή είναι να δημιουργείς τις συνθήκες για να παίρνεις δουλειές από το δημόσιο. Διαπλοκή είναι να μην υπάρχουν στεγανά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που προσδοκούν το ίδιο όφελος. Όλα αυτά ας τα αναζητήσουν αλλού, μακριά από εμένα, μακριά από εμάς», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο και στην πατρίδα χωρίς να περιμένω τίποτα και κανένα όφελος από κανέναν, θα αποτελούσε αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο ενός ακραία κυνικού συστήματος εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να καταστήσει εργαλείο λάσπης την ίδια τη δικαστική εξουσία για να σπιλώσει όσους δεν υποκύπτουν στις διαταγές τους».

Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν λυγίζω… Κι όπως έλεγε ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης, το έχω ξαναπεί ότι “Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει”. Και αντέχει όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως εγώ που ουδεμία σχέση είχα με στημένες κατηγορίες. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα παραχωρήσει συνέντευξη την Πέμπτη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιόφωνο Real FM, όπου αναμένεται να μιλήσει για όλα