Μαρτυρία από τη μοιραία αμαξοστοιχία: «Πάμε και όπου βγει, είπαν οι μηχανοδηγοί»
1 year, 28 days ago
6

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία από την σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 29 νεκροί και 85 τραυματίες», από τους οποίους οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο ερώτημα πώς έγινε αυτό το καταστροφικό λάθος που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών και τραυματιών από τους συνολικά 350 ανθρώπους που επέβαιναν στα δύο τρένα, η σιδηροδρομική εταιρεία Hellenic Train δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Φως στα δεδομένα που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων πριν από τις σήραγγες στην Κοιλάδα των Τεμπών δίνουν ορισμένες μαρτυρίες επιβατών που ταξίδευαν με την αμαξοστοιχία Inter City 62.

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές…»

Μια μαρτυρία επιβάτη ουσιαστικά αποδίδει την σύγκρουση στην καθυστέρηση της αμαξοστοιχίας Inter City 62 καθώς οι μηχανοδηγοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τη σύγχυση στις γραμμές.

«Καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!» είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης.

Μια άλλη μαρτυρία από τη τη μοιραία αμαχοστοιχία αναφέρει ότι μηχανοδηγοί ακούστηκαν να λένε μέσω ασυρμάτων «Πάμε κι όπου βγεί»!