Μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας: «Ούτε να το σκέφτεστε- Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-Γαβρόγλου να μην κατατεθεί»
11 months, 18 days ago
6

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές από σχολεία της Αττικής ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Με βασικό σύνθημα «Ούτε να το σκέφτεστε – Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-Γαβρόγλου να μην κατατεθεί» οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι μαθητές σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Είναι βαθιά γελασμένοι, εκεί στο υπουργείο, αν νομίζουν πως θα δεχτούμε ένα νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση».

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μαθητές

Μεταξύ άλλων, τα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης
  • Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει!

Οι μαθητές από σχολεία της Αττικής που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητούν να γίνουν δεκτοί από στελέχη του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους. Μάλιστα, όπως τονίζουν, ο κ. Γαβρόγλου είναι απών «κρυπτόμενος» παρότι είχε ενημερωθεί για τη σημερινή κινητοποίηση.

Μαθήτριες με πανό στα χέρια

«Ούτε να το σκέφτεστε - Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-Γαβρόγλου να μην κατατεθεί», γράφει ένα πανό