Με αερόθερμα παλεύουν οι ασθενείς την παγωνιά στο νοσοκομείο Αρτας
7 months, 24 days ago
6

Με αερόθερμα που φέρνουν ασθενείς και συνοδοί προσπαθούν να παλέψουν το κρύο στο νοσοκομείο της Αρτας, λόγω των ελλείψεων σε πετρέλαιο, της κακοκαιρίας και των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. 

Σε αυτή την καταγγελία προέβη το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι η κεντρική θέρμανση πλέον λειτουργεί μόνο 10 ώρες το 24ωρο, τη στιγμή που η πληρότητα του νοσοκομείο φθάνει το 90%. 

Σοβαρό είναι και το πρόβλημα με το ζεστό νερό, η παροχή του οποίου σταματάει στις 11:00 το βράδυ. 

Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου γίνεται με διαδικασίες καθημερινών αναθέσεων, χωρίς να καλύπτονται πλήρως ούτε καν οι άμεσες ανάγκες καθώς στις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν συμμετέχουν οι πρατηριούχοι και οι εταιρείες παροχής και διανομής πετρελαίου.

«Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και από το Υπουργείο Υγείας, να βρει σήμερα κιόλας τρόπο ώστε να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των ασθενών και των εργαζόμενων σε θέρμανση και ζεστό νερό» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Αρτας.