«Mea culpa» Άδωνη για Καρανίκα – φαρμακευτική κάνναβη: «Κάναμε λάθος το 2018»
2 years, 10 months ago
6

Mea culpa δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την κριτική που και ο ίδιος εξέφρασε το 2018 για τις ρυθμίσεις φαρμακευτικής κάνναβης που προωθούσε τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την εισήγηση νομοσχεδίου για το ίδιο θέμα στην Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε μάλιστα και την θετική όπως την χαρακτήρισε συμβολή του Νίκου Καρανίκα, στενού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης ως φαρμακευτικό προϊόν.

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι είναι η απάντηση. Λάθος κάναμε το 2018. Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου. Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναπροσαρμογή της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικά δε για τον κ. Καρανίκα είπε: «Μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφορές και να έχουμε δημόσια συγκρουστεί, αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του κ. Καρανίκα και τον τιμά ότι πολέμησε γι’ αυτό. Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών».

Αναφορικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο υπουργός είπε ότι νομοθετείται πλέον η παραγωγή και πώληση του ξηρού ανθού, που αποδεικνύεται ως το βασικό προϊόν που πωλείται παγκοσμίως, ως κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων.

«Ο στόχος μας είναι ο νόμος που θα ψηφίσουμε να δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν πραγματικές επενδύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.