MEGA Δημοσκόπηση: Οι πολίτες αμφισβητούν τα εμβόλια παρά τους θανάτους
2 years, 2 months ago
6

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το πώς βλέπουν οι Ελληνες την κατάσταση της χώρας και κυρίως ποια προβλήματα τους απασχολούν. Το 53% (μεγαλύτερο ποσοστό τους τελευταίους μήνες) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Και το 39% προς τη σωστή.

Σε νεότερα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα, από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, καταγράφεται η γνώμη των πολιτών για την πανδημία και τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, 62% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τα χειρότερα της πανδημίας βρίσκονται πίσω μας, με το 30% να επισημαίνει πως είναι μπροστά μας.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, φαίνεται πως πανδημία και οικονομία ισοβαθμούν, με την πανδημία ωστόσο να παραμένει νούμερο 1.

Σχετικά με τα εμβόλια, το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει θετική στάση απέναντί τους, έναντι ενός 17% που τάσσεται κατά των εμβολίων.

Το 81% των συμμετεχόντων δήλωσε πως η πανδημία έχει πολλές και σημαντικές επιπτώσεις στην προσωπική τους ζωή, ενώ ένα 15% απάντησε πως τους επηρεάζει ελάχιστα.

Ψυχολογική κατάσταση λόγω πανδημίας 76% των ερωτηθέντων απάντησαν «δεν αντέχω άλλο» σχετικά με την ψυχολογική τους κατάσταση λόγω Covid, ενώ το 22% «κουράστηκε αλλά αντέχει».

in.gr