Μεγάλη απάτη: Πλήρωναν για κινητά και τους έστελναν μπουκάλια με νερό – Πώς δρούσε η σπείρα
2 years, 4 months ago
6

Μεγάλη απάτη είχαν στήσει επιτήδειοι. Σπείρα που δρούσε κυρίως στα νότια προάστια εξαπατούσε άτομα που έκαναν αγορές ηλεκτρονικών συσκευών μέσω διαδικτύου.

Έτσι πολλοί που είχαν παραγγείλει κινητά παρέλαβαν… μπουκάλια με νερό. Οι επιτήδειοι, σύμφωνα με το OPEN, εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές ψωνίζουν μέσω ίντερνετ αλλά και επειδή επιλέγουν την αντικαταβολή για να αποφευχθούν φαινόμενα απάτης.

Οι κομπιναδόροι έστησαν μια ολόκληρη εικονική επιχείρηση, με πλαστά προφίλ στο διαδίκτυο και τα social media και έστελναν μηνύματα ότι πωλούν σε πολύ καλές τιμές κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όταν κάποιος αγόραζε κάτι, έδιναν ραντεβού για να παραλάβει ο αγοραστής το πακέτο του και να πληρώσει με αντικαταβολή. Μάλιστα του έδιναν και τιμολόγιο, το οποίο ήταν πλαστό.

Μόλις όμως ο καταναλωτής πήγαινε στο σπίτι και άνοιγε το πακέτο, διαπίστωνε ότι είχε μέσα ένα μπουκάλι νερό και όχι το κινητό ή το άλλο προϊόν που είχε παραγγείλει. Έως τώρα υπάρχουν 40 τέτοιες περιπτώσεις εξαπάτησης.

Σε μία περίπτωση ένα θύμα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα. Τότε οι απατεώνες μπήκαν στο αυτοκίνητο και για να διαφύγουν τον χτύπησαν με το όχημα προκαλώντας του σοβαρή ζημιά.

Σημειώνεται ότι για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί στο σημείο όπου έδιναν ραντεβού με την πελάτη, έπαιρναν πρώτα τηλέφωνο το θύμα λέγοντας ότι θα καθυστερήσουν λίγο, προκειμένου να κάνουν κατόπτευση του χώρου.