Μεγάλη αποτυχία για την Νέα Δημοκρατία η μικρή διαφορά στη Νέα Δημοσκόπηση
1 year, 8 months ago
6

Μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα της νέας δημοσκόπησης που εμφανίζει την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μόνο στο 12.5%

Μετά από Σκοπιανό, εξελίξεις στην οικονομία, καιρικές καταστροφές και όλα αρνητικά συμβαίνουν στην χώρα η διαφορά δεν φαίνεται να μεγαλώνει.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% % έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ αυξησε τα ποσοστά της κατά τρεις μονάδες (είχε 31%) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που έκανε με το Ζάππειο βρίσκεται στο 21,5% από το 19,5% του Μαϊου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται στο 1,5% και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 2,5%.

Στην παράση νίκης η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στις 35 μονάδες καθώς το 58% βλέπει νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές έναντι 23% που βλέπει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί από την ίδια εταιρεία στο διάστημα 13-15 Μαΐου βρισκόταν στις 11,5 μονάδες.

Το 62% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, έναντι μόλις 27% που την κρίνουν θετικά ενώ 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

Αρνητικά απέναντι στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη συμφωνία του Eurogroup στέκεται το 49%, το 14% δεν απαντά ενώ το 37% κρίνει θετικά την συμφωνία.